Υπόθεση Ξηρού: Απολογούνται σήμερα η Αγγελική και ο «Ιάσονας»

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον ανακριτή Ευτύχιο Νικόπουλο, βρίσκεται σήμερα η νεαρή φοιτήτρια Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία θεωρείται πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού. Εξηγήσεις στον ανακριτή δίνει σήμερα…

και ο 39χρονος «Ιάσονας», ο οποίος φέρεται ως εκ των βασικών συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού.

Η 22χρονη φοιτήτρια συνελήφθη από τις αρχές στη Σαλαμίνα και βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες κακουργηματικού

χαρακτήρα που αφορούν στη συμμετοχή της σε τρομοκρατική οργάνωση. Με ενδιαφέρον αναμένουν οι αρχές τη στάση που θα κρατήσει η νεαρή γυναίκα κατά την απολογία της, αν δηλαδή θα μιλήσει για όλα όσα της καταλογίζονται ή θα αρνηθεί.

Η Αγγελική Σπυροπούλου συνελήφθη βάση εντάλματος που εξέδωσε ο ανακριτής και ήταν καταζητούμενη για τις αρχές ως

συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού και των φυλακισμένων μελών

της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Κρύβονταν στο σπίτι της 60χρονης

μητέρας του Γεράσιμου και Χρήστου Τσάκαλου, οι οποίοι εκτίουν πολυετή κάθειρξη στον Κορυδαλλό για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Τόσο η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου όσο και η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου, συνελήφθησαν από τις αρχές και μετά τις απολογίες που έδωσαν στον ανακριτή κρίθηκαν προφυλακιστέες.

Οι δυο γυναίκες

απολογήθηκαν για αδικήματα που αφορούν σε τρομοκρατική οργάνωση ενώ αναμένεται να δικαστούν και από αυτόφωρο δικαστήριο του Πειραιά για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Ο «Ιάσονας» Απολογία στον ανακριτή δίνει σήμερα και ο 39χρονος «Ιάσονας», ο οποίος φέρεται ως στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού και γενετικό υλικό του εντοπίστηκε σε εμπρηστικούς μηχανισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος αρνείται τις κατηγορίες. Υπενθυμίζεται ότι χθες ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή η 36χρονη που φέρεται να είχε ρόλο «ταχυδρόμου» στην όλη υπόθεση.

Τέλος, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του χθες στον ανακριτή και ένας ακόμη 32χρονος που φέρεται ως συνεργός του Ξηρού.

Μετά τις απολογίες της Αγγελικής Σπυροπούλου και του 39χρονου κλείνει – εκτός νέων συλλήψεων – ο κύκλος των απολογιών που άνοιξε μετά τις συλλήψεις το περασμένο Σαββατοκύριακο για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share