Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το Σαββατοκύριακο, ενώ χιόνια αναμένονται στα ορεινά.

Από το βράδυ της Παρασκευής ο καιρός «χάλασε» και…

το Σάββατο αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

Ειδικότερα, το Σάββατο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χώρα και κατά περιόδους στο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στη ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 400 μ.). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.,

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν το Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι 6 με 7 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Bροχές και την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της βόρειας και κεντρικής χώρας, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μ.).

Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share