H Μαγειρική σόδα καθυστερεί την μυϊκή κόπωση

Την μυϊκή κόπωση καθυστερεί η Μαγειρική σόδα βοηθώντας τους αθλούμενος να...

έχουν περισσότερη αντοχή και καλύτερες επιδόσεις . Σε ποια αθλήματα φαίνεται να βοηθά; Πρόκειται για ένα αλκαλικό άλας που καθυστερεί τη μυϊκή κόπωση, εξουδετερώνοντας την περίσσεια των κατιόντων Η+ (ένδο-κυτταρική οξέωση), λόγω συσσώρευσης γαλακτικού οξέος, μεγιστοποιώντας έτσι την παραγωγή δύναμης και παρατείνοντας το χρόνο, έως την εξάντληση. Τα αθλήματα που φαίνεται να βοηθά η Μαγειρική σόδα : 1. Σε αθλήματα υψηλής έντασης που διαρκούν (1min-7min) - τρέξιμο (100m-400m), κολύμβηση (100m-400m) 2. Σε αθλήματα αυξημένης έντασης που διαρκούν από 30min έως 60min – κυρίως sports ταχύτητας και δύναμης 3. Σε αθλήματα που περιλαμβάνουν μικρά χρονικά διαστήματα, μέγιστης δύναμης και ταχύτητας, ενώ μεσολαβούν μικρά διαλείμματα ανάπαυσης – επαναλαμβανόμενα ποδηλατικά sprint 4. Σε αθλήματα παρατεταμένης διαλειμματικής άσκησης – (ποδόσφαιρο, basket) Σύσταση δοσολογίας : 300 mg / kg σωματικού βάρους, περίπου 90 min, πριν από την άσκηση Παρενέργειες : γαστρεντερικές διαταραχές Μακρυλλός Μιχάλης

Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Msc Sportsnutrition &Human Metabolism

Απίσχνανσις – Λόγω Διατροφής Παλαιό Φάληρο, Ε.Βενιζέλου 235 Τακτικό Μέλος Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας

Πρόεδρος της Oμάδας Eιδικών ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Πηγή

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share