Μελιτζανοπιτάκια με φυστίκια Αιγίνης και φύλλο κρούστας

12 κομμάτια Υλικά:

1 πακέτο

(500gr) φύλλο κρούστας για πίτες Για τις μελιτζάνες 1 κιλό μελιτζάνες κομμένες στη μέση κατά μήκος

ελαιόλαδο για να λαδώσουμε τις μελιτζάνες

αλάτι-πιπέρι Για τη γέμιση 1/2 κούπα φέτα τριμμένη (προαιρετικά)

1/2 κούπα φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα (αφήνουμε 3 κουταλιές της σούπας για πασπάλισμα)

1/2 κουταλάκι του γλυκού κορίανδρος σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκo δυόσμο ψιλοκομμένo

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Μελιτζάνες

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 210°C.

Λαδώνουμε τις μελιτζάνες από την κομμένη τους πλευρά, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τις τοποθετούμε σ΄ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με την κομμένη τους πλευρά προς τα κάτω. Τις ψήνουμε περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και κατόπιν τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Γέμιση

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τις φλούδες τους και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Τις βάζουμε σ’ ενα μπολ, προσθέτουμε τη φέτα, τα φυστίκια Αιγίνης, τον κορίανδρο, το μπούκοβο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Πιτάκια

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190°C.

Λαδώνουμε τις 12 θήκες. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας 1 φύλλο και το λαδώνουμε Τοποθετούμε από πάνω το επόμενο φύλλο επίσης λαδωμένο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα μισά φύλλα από το πακέτο. Κόβουμε όλα μαζί τα λαδωμένα φύλλα σε 6 μέρη, και τα βάζουμε σε 6 θήκες. Μοιράζουμε σ’ αυτές τη μισή γέμιση και από πάνω διπλώνουμε τα προεξέχοντα φύλλα. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα. Λαδώνουμε από πάνω τα φύλλα και πασπαλίζουμε με φυστίκια Αιγίνης (ή αν θέλουμε με σουσάμι).

Τα ψήνουμε περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Τα σερβίρουμε είτε ζεστά είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share