ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ : ΑΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Για πρώτη φορά μεταρρυθμίζουμε το ασφαλιστικό, χωρίς να στέλνουμε τον λογαριασμό στους επόμενους», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο υπουργός απέκλεισε μειώσεις στις κύριες συντάξεις...

αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για «ψαλίδι» στις επικουρικές, ενώ έκανε λόγο ακόμη και για σύγκρουση με τους δανειστές, αν απορριφθεί η ελληνική πρόταση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι οι δανειστές δεν έχουν στείλει ακόμα επίσημη απάντηση για το ασφαλιστικό και σημείωσε: Πάμε να διαπραγματευτούμε πολλά πράγματα, αλλά η μείωση των κύριων συντάξεων είναι έξω από το τραπέζι, αν δεχτούν την πρότασή μας, ναι αυτό σημαίνει σύγκρουση και θα μεταθέσουμε τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θέλουμε να κάνουμε το ζήτημα του ασφαλιστικού ευρωπαϊκό. Θέλουμε γρήγορη αξιολόγηση, γιατί μετά θα έρθει και η ελάφρυνση του χρέους, αλλά δεν θέλουμε αξιολόγηση πάση θυσία, θέλουμε ένα ασφαλιστικό που θα φέρει ελπίδα για το μέλλον», πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας, τόνισε ότι οι δανειστές θέλουν εισοδηματικά κριτήρια για την εθνική σύνταξη και υπογράμμισε ότι οι εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες θα είναι με βάση το πραγματικό εισόδημα.

Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Κατρούγκαλος είπε: Όταν πας να διαπραγματευτείς, λες ένα πράγμα είναι έξω από το τραπέζι, δεν μπορείς να τα βγάλεις όλα εκτός. Θα πάμε να παλέψουμε, ώστε να μην μειωθούν οι επικουρικές. Εγγυόμαστε ότι δεν θα μειωθούν για 12η φορά οι συντάξεις», επανέλαβε και υπογράμμισε: «Θέλουμε η ασφάλιση να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, να βοηθά τα φτωχά και μεσαία εισοδήματα με μια αξιοπρεπή σύνταξη. Η πρότασή μας το καλύπτει αυτό».

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share