Η Ελένη Θεοχάρους αυτοπυρπολείται για την Ένωση με την Ελλάδα…

Αν πρέπει να αυτοπυρποληθεί κάποιος για να πραγματοποιηθεί η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, αυτή θα είμαι εγώ». Σ’ αυτή την ηρωική αυτοθυσία είναι έτοιμη να προβεί η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, όπως αυτολεξεί ανέφερε σε πρόσφατη ομιλία της στην Αθήνα. Δήλωσε ακόμη, με την ίδια έμφαση, ότι αγωνίζεται για τη σωτηρία της Κύπρου και δεν την ενδιαφέρουν τα αξιώματα. Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι ναι μεν δεν την ενδιαφέρουν τα αξιώματα αλλά εκτός από τρία: 1. Του βουλευτή (που ήταν), 2. Του Ευρωβουλευτή (που είναι και δεν παραιτείται, παρόλο που έφυγε από το κόμμα που την εξέλεξε) και φυσικά 3. Του Προέδρου της Δημοκρατίας (που θέλει να γίνει).

Δεν παρέλειψε βέβαια να χρησιμοποιήσει ξανά τους φασιστικούς και αήθεις χαρακτηρισμούς «τουρκολάγνοι» και «Νενέκοι» για όσους διαφωνούν με τις απόψεις της. Είναι λοιπόν «τουρκολάγνοι» όσοι θέλουν να λυθεί το Κυπριακό και να ξεκουμπιστεί η Τουρκία από την Κύπρο, ενώ η ίδια που δεν προτείνει απολύτως τίποτα για να τερματιστεί η τουρκική κατοχή και το διχοτομικό στάτους κβο (που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της Τουρκίας) δεν είναι τουρκολάγνος, αλλά πατριώτισσα. Μάλιστα, όχι μόνο δεν πολυσκοτίζεται να προτείνει κάτι συγκεκριμένο για να φύγει από την Κύπρο η Τουρκία, αλλά αντίθετα προσπάθησε να πείσει το ακροατήριό της ότι η λύση κοστίζει και ότι θα χρειαστεί να υπογράψουμε 4–5 μνημόνια για να πληρώσουμε το τεράστιο κόστος.

Άρα ποιο συμπέρασμα εξάγεται; Μα ότι είναι καλύτερα να μείνουμε έτσι, με την Τουρκία εδώ, μέσα στο σπίτι μας και τους 40 χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες να μας προσέχουν. Την ίδια στιγμή που η Κύπρος κι η Ελλάδα προσπαθούν να πείσουν τη διεθνή κοινότητα ότι το σύστημα των εγγυήσεων είναι αναχρονιστικό και απαράδεκτο για μια χώρα μέλος της Ε.Ε. κι ότι συνεπώς δεν γίνεται η Τουρκία να συνεχίσει να είναι εγγυήτρια δύναμη, η κ. Θεοχάρους θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει εγγυήτρια.

Από εκεί και πέρα, το πώς έπειτα εμείς θα πείσουμε τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει εγγυήτρια αλλά η Τουρκία όχι, μόνο ο Θεός κι η ψυχή της κυρίας Θεοχάρους το ξέρουν. Δεν παρέλειψε πάντως να τονίσει κι αυτή ότι θα αγωνιστεί για τη διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το τι εννοεί βεβαίως όταν λέει αυτό το πράγμα είναι στην κρίση του καθενός. Αλλά σε δύο μόνο συμπεράσματα μπορεί να καταλήξει η κοινή λογική: Είτε εννοεί 1. ‘Οτι θα διαφυλάξει την Κυπριακή Δημοκρατία όπως αυτή περιγράφεται στο Σύνταγμά μας, δηλαδή με Τουρκοκύπριο αντιπρόεδρο που θα μπορεί να μπλοκάρει τη λειτουργία του κράτους με το προνόμιο του βέτο, που διαθέτει και φυσικά με την Τουρκία να παραμένει εγγυήτρια δύναμη -με δικαιώματα μάλιστα μονομερούς επέμβασης, όπως προνοεί η Συνθήκη Εγγυήσεως- είτε 2. ‘Οτι θα διαφυλάξει την Κυπριακή Δημοκρατία του «δικαίου της ανάγκης», με το μισό της Σύνταγμα ανενεργό και φυσικά με την Τουρκία να κατέχει το 40% του εδάφους του νησιού και να το εκτουρκίζει. Παρόλο όμως που θέλει να διαφυλάξει την Κυπριακή Δημοκρατία -είτε αυτή της Ζυρίχης είτε τη διχοτομημένη- η κ. Θεοχάρους διατράνωσε την ετοιμότητά της να αυτοπυρποληθεί για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Νομίζω λοιπόν πως είναι καιρός το ΕΛΑΜ να πάρει την απόφαση να προτείνει την προεδρία του στην κ. ευρωβουλευτή. Πριν της μπει πιο έντονα η ιδέα της αυτοθυσίας και την δούμε αύριο να αυτοπυρπολείται στην Πλατεία Συντάγματος. Εν πάση περιπτώσει, αν η κυρία αυτή, που της καρφώθηκε η ιδέα να μας κυβερνήσει κιόλας, συνεχίσει να λέει τις αρλούμπες που είπε στην ομιλία της αυτή, θα αναγκάσει πολύ άλλο κόσμο να αυτοπυρποληθεί στην πλατεία Ελευθερίας, από την απελπισία του για το κατάντημα του επιπέδου της πολιτικής σκέψης σε τούτο τον δύσμοιρο και κατεστραμμένο από τις βλακείες των πολιτικών του τόπο. Απολαύστε ολόκληρο τον μονόλογο της Ελένης Θεοχάρους στο βίντεο με το οποίο απαθανατίστηκε για τον ιστορικό του μέλλοντος η εμπνευσμένη της ομιλία: ΠΗΓΗ

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share