Εντυπωσιακά εμπορικά κέντρα στον κόσμο!

Τα εμπορικά κέντρα αποτελούν μικρές οάσεις… shopping αλλά και χαλάρωσης στο κέντρο της πόλης και κερδίζουν τις εντυπώσεις τόσο με το μέγεθός τους όσο και με το γεγονός ότι διαθέτουν στο εσωτερικό τους συγκεντρωμένα πολλά καταστήματα, διευκολύνοντας τους καταναλωτές στις αγορές τους. Μερικά από αυτά ξεχωρίζουν για το μοντέρνο design και τον προχωρημένο σχεδιασμό τους, ενώ άλλα δημιουργήθηκαν σε ιστορικά κτήρια και ξεχωρίζουν… Ρίξτε μια ματιά στα ωραιότερα εμπορικά κέντρα στον κόσμο…

1. Il Vulcano Buono – Nola, Ιταλία Βρίσκεται κοντά στον Βεζούβιο και σχεδιάστηκε από τον Renzo Piano για να είναι μέρος του τοπίου.

2. Mall of America – Μπλούμινγκτον, Μινεσότα, ΗΠΑ Τεράστιες βιτρίνες, πάρκο ψυχαγωγίας, γκολφ, ενυδρείο, καταστήματα σε ένα εμπορικό κέντρο που προσελκύει 40 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

3. Han Shatyr – Αστάνα, Καζακστάν Η αρχιτεκτονική ομάδα Foster + Partners ανέλαβε το σχεδιασμό αυτής της εντυπωσιακής δομής που ξεχωρίζει για τη χλιδή της.

4. GUM – Μόσχα, Ρωσία Αυτό το τεράστιο εμπορικό κέντρο βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στην περιοχή όπου τον 16ο αιώνα γινόταν ένα μεγάλο παζάρι. Η δομή, η οποία ολοκληρώθηκε το 1893, ήταν ένα από τα πρώτα σύγχρονα κτήρια από χάλυβα, σίδηρο και γυαλί.

5. Dubai Mall – Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Το Ντουμπάι είναι γνωστό για την πληθώρα των κλειστών εμπορικών κέντρων λόγω του ακραίου κλίματος αλλά και της τάσης της πόλης για υπερβολή. Το συγκρότημα Dubai Mall έχει πάνω από 1.000 καταστήματα και μια σειρά από παροχές πολυτελείας – κατάστρωμα παρατήρησης του Burj Khalifa και το μεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσμο με 33.000 υδρόβια ζώα.

6. Mall of the Emirates – Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Χτίστηκε το 2005 και διαθέτει το περίφημο Ski Dubai, το πρώτο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο στη Μέση Ανατολή.

7. Galleria Vittorio Emmanuele ΙΙ – Μιλάνο, Ιταλία Βρίσκεται στην καρδιά του Μιλάνου και διαθέτει τα καλύτερα καταστήματα. Χτίστηκε μεταξύ 1865 και 1877 και αποτελεί ένα από τα πρωιμότερα δείγματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

8. Πόλη των Καναλιών – Φουκουόκα, Ιαπωνία Συνδυάζει την παραδοσιακή ιαπωνική αρχιτεκτονική με την πολεοδομία του 20ού αιώνα προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαύσουν μια βαρκάδα με γόνδολα στα κανάλια του.

9. Grand Canal Shoppes – Λας Βέγκας, Νεβάδα, ΗΠΑ Βρίσκεται στο “Venetian Hotel & Casino” και είναι διάσημο για τη σειρά των εσωτερικών καναλιών με τις γόνδολες.

10. Zlote Tarasy – Βαρσοβία, Πολωνία Βρίσκεται δίπλα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βαρσοβίας και ξεχωρίζει για τη μοναδικής ομορφιάς αρχιτεκτονική του.

11. Villaggio Mall – Ντόχα, Κατάρ Το μέγεθος και ο φωτισμός του σε αυτό το τεράστιο εμπορικό προσομοιώνουν τον ουρανό, συμπεριλαμβανομένης της ημέρας, της νύχτας και του ηλιοβασιλέματος.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share