ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Ταξί, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι σε απεργία: στη Γαλλία πραγματοποιείται σήμερα μια ισχυρή κοινωνική κινητοποίηση με αίτημα την αύξηση της αγοραστικής δύναμης, η οποία...

έχει αναστατώσει την εναέρια κυκλοφορία και τις μεταφορές γύρω από το Παρίσι.

Επεισόδια ξέπσασαν νωρίς το πρωί στο δυτικό Παρίσι, όπου ταξί διέκοψαν την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά που γέμισαν την περιοχή με πυκνό μαύρο καπνό.

Οι δυνάμεις της τάξης, εναντίον των οποίων ρίχτηκαν μερικές πέτρες, επενέβησαν για να διαλύσουν αυτά τα αυτοσχέδια οδοφράγματα και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία κοντά στην Πορτ Μαγιό. Δεκαεννέα διαδηλωτές συνελήφθησαν, κυρίως για "άσκηση βίας, κατοχή όπλου και εμπρησμό".

Η απεργία των ταξί αναμένεται ότι θα είναι η πιο θεαματική κινητοποίηση της σημερινης ημέρας. Σημαντική αναστάτωση αναμένεται στο Παρίσι και γύρω από τα δύο αεροδρόμιά του, του Ρουασί και του Ορλί, όπου νωρίς το πρωί σημειώθηκαν μερικά επεισόδια.

Ένας διαδηλωτής τραυματίσθηκε μάλιστα στο Ορλί όταν τον χτύπησε ένα λεωφορείο που πραγματοποιεί δρομολόγια μεταξύ των τέρμιναλ και επιχείρησε να ανοίξει δια της βίας δρόμο. Ο οδηγός συνελήφθη από την αστυνομία και εξήγησε ότι επιτάχυνε επειδή πανικοβλήθηκε. Η ηρεμία επανήλθε μετά το επεισόδιο, όμως οι διαδηλωτές συνεχίζουν τη δράση τους μ' ένα οδόφραγμα μέσω του οποίου "φιλτράρουν" την έξοδο από το Ορλί.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share