Ψαρονέφρι με μέλι και πιπέρι στο φούρνο!


Share/Bookmark
Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο...

Ψαρονέφρι χοιρινόγαρνιρισμένο με μέλι και πιπέρι στο φούρνο με πατατούλες. Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα σας εντυπωσιάσει και θα εντυπωσιάσετε με τη πεντανόστιμη γεύση του. Υλικά

2 τεμάχια ψαρονέφρι [χοιρινό] 400 γρ. περίπου το ένα 3-4 πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε κυβάκια 3 κ.σ. πιπέρι χονδροκομμένο

1 κοφτή κ.σ. αλάτι 2 κοφτές κ.σ. μέλι ελαιόλαδο 1 κ.γ. θυμάρι 1 κ.γ. πάπρικα αλάτι και πιπέρι για τις πατάτες Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, κόβουμε σε κυβάκια, αλατίζουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες σε φρυτέζα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν να θωρακισθούν εξωτερικά και τις αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε λαδόχαρτο σε ένα πυρέξ.

Το λαδώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο, ανακατεύουμε το χονδροκομμένο πιπέρι με τη 1 κ.σ. αλάτι.

Αλείφουμε το κάθε ψαρονέφρι με 1 κοφτή κ.σ. μέλι και μετά το κυλάμε στο μείγμα πιπεριού αλατιού ώστε να καλυφθεί καλά.

Τα βάζουμε στο λαδωμένο λαδόχαρτο προσθέτουμε γύρω γύρω και τις πατατούλες ψεκάζουμε με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε τις πατάτες με πιπέρι, το θυμάρι και τη πάπρικα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνουμε για 20?- 25? περίπου.

Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 10? – 15? μέχρι να ροδοκοκινίσει.

Βγάζουμε από τη φωτιά το αφήνουμε 10? να μισοκρυώσει, το κόβουμε σε φέτες και το απολαμβάνουμε με μια ωραία πράσινη σαλάτα.

sintayes

Via

SENARIA.GR
Share on Google Plus
ERGASIA

About NEWS

    ( ΣΧΟΛΙΑ ) Comment
    Facebook Comment