Tips για την ιδανική στάση σώματος

Εάν έχετε στη καθημερινή σας ζωή μια καλή στάση, είναι πολύ σημαντικό, διότι, μπορεί...

να σας ανακουφίσει από τα κοινά προβλήματα, όπως τον πόνο στη πλάτη ή στον αυχένα, τους πονοκεφάλους και την κόπωση, μέχρι και να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση σας. Γνωρίζετε όμως, ποια πραγματικά είναι η ιδανική στάση, που πρέπει να έχει το σώμα σας; Διαβάστε τα παρακάτω βήματα και θα σας λυθούν όλες οι απορίες. Μια καλή στάση δεν είναι τίποτα περισσότερο, από το να κρατάτε το σώμα σας σε ευθυγράμμιση. Ενώ λοιπόν, στέκεστε όρθιοι, πρέπει να έχετε τη πλάτη ευθεία, τους ώμους τετραγωνισμένους μέχρι το πηγούνι, το στήθος έξω, το στομάχι μέσα, τα πόδια προς τα εμπρός και τα ισχία και τα γόνατα σας σε μια ουδέτερη θέση. Εάν μπορείτε να σχεδιάσετε μια νοητή ευθεία γραμμή από το λοβό του αυτιού σας και μέσα από τον ώμο σας, το ισχίο, το γόνατο μέχρι τους αστραγάλους σας, τότε έχετε πετύχει το ιδανικό. Επιπλέον, όταν στέκεστε όρθιοι θα πρέπει να αισθάνεστε, ότι το βάρος σας είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα και στα δύο σας πόδια. Για να βοηθηθείτε ώστε, να διατηρήσετε μια σωστή όρθια στάση, φανταστείτε ένα κορδόνι που επισυνάπτεται στην κορυφή του κεφαλιού σας και σας τραβάει προς τα πάνω. Η ιδέα είναι να κρατήσει το σώμα σας σε τέλεια ευθυγράμμιση, διατηρώντας τη φυσική καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης και τους ώμους παράλληλα με τους γοφούς.

Όταν είστε καθιστοί, τότε θα πρέπει να έχετε ίσια την πλάτη σας και τους ώμους σας πίσω. Επίσης, οι γλουτοί σας θα πρέπει να αγγίζουν το πίσω μέρος της καρέκλας σας. Ένα μικρό μαξιλάρι ή μια τυλιγμένη πετσέτα μπορεί να χρησιμοποιηθούν, για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τις κανονικές καμπύλες στην πλάτη σας. Μην ξεχνάτε να νιώθετε πάντα ότι τα πόδια σας ακουμπάνε γερά στο πάτωμα. Στη δουλειά, καλό είναι να ρυθμίσετε την καρέκλα σας στο κατάλληλο ύψος, έτσι ώστε να μπορείτε να κάθεστε κοντά σε αυτό που κάνετε και να μην χρειάζεται να γέρνετε. Όταν σηκώνεστε από καθιστή θέση, μετακινηθείτε προς τα εμπρός από το κάθισμα της καρέκλας σας. Σηκωθείτε, αποφεύγοντας την κάμψη προς τα εμπρός και τεντωθείτε αμέσως προς τα πίσω. Σωστή θέση οδήγησης. Βάλτε ένα ψαξιλράκι πίσω από την πλάτης σας και μην ξεχνάτε να έχετε τα γόνατά σας στο ίδιο επίπεδο ή ψηλότερα από τους γοφούς σας. Μετακινήστε το κάθισμα κοντά στο τιμόνι, για να υποστηρίξει την καμπύλη της πλάτης σας και για να μπορούν τα γόνατά σας, να λυγίσουν και τα πόδια σας να φθάσουν τα πεντάλ.

Ποια είναι η καλύτερη θέση όταν είστε ξαπλωμένοι; Δεν έχει σημασία ποια είναι η θέση σας όταν είστε ξαπλωμένοι, απλά θα πρέπει το μαξιλάρι να είναι κάτω από το κεφάλι σας, και όχι στους ώμους σας. Επιπλέον, καλό θα είναι να έχει το κατάλληλο πάχος, ώστε να επιτρέπει στο κεφάλι σας να είναι σε κανονική θέση. Τέλος, μην κοιμάστε με πολλά μαξιλάρια, γιατί μπορεί να προκαλέσετε πόνο στον αυχένα σας.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share