Πολύνεκρη εξέγερση σε φυλακή στο Μεξικό - Τουλάχιστον 52 οι νεκροί

Τουλάχιστον 52 οι νεκροί από την εξέγερση κρατουμένων στη φυλακή Τόπο Τσίκο στο ΒΑ. Μεξικό. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εξέγερση που σημειώθηκε σε φυλακή στο βορειοανατολικό Μεξικό, λίγες

ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου σε άλλη φυλακή στα βόρεια της χώρας.

Εκπρόσωπος επικοινωνίας του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η εξέγερση ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, και τέθηκε υπό έλεγχο σε λιγότερο από δύο ώρες.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Milenio και Reforma, η εξέγερση ξέσπασε όταν κάποιοι κρατούμενοι αποπειράθηκαν να αποδράσουν. Το αιματηρό συμβάν είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά φονικών εξεγέρσεων τα τελευταία χρόνια στις υπερπλήρεις φυλακές της χώρας, οι οποίες συχνά στεγάζουν κρατούμενους από διάφορες συμμορίες ναρκωτικών.

Ο πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να ξεκινήσει αύριο Παρασκευή την πρώτη επίσκεψή του στο Μεξικό με την παπική ιδιότητά του. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επισκεφθεί φυλακή στην πόλη Σιουδάδ Χουάρες στη μεθόριο με τις ΗΠΑ, η οποία ήταν κάποτε μία από τις πιο βίαιες πόλεις στον κόσμο.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share