Πώς καταστρέφεις τη σχέση σου χωρίς να το θες

Έλα όμως, που κάποιες φορές σαμποτάρεις χωρίς να το θέλεις το δεσμό σου... Τι κάνεις και μπορεί να κάνει τη σχέση σου αυτή να λήξει άδοξα και πως μπορείς να σώσεις την κατάσταση; Α. Δεν τον αφήνεις να αναπνεύσει: Θα πεις, τι φταίω εγώ που με καλόμαθε και στην αρχή της σχέσης δεν έκανε βήμα χωρίς να με ρωτήσει. Ξεκίνα από το απλό: μην ψάχνεις λογική στο αρσενικό. Γιατί εκεί που
σου λέει 100.000 σ' αγαπώ την ημέρα, το ίδιο εύκολα μπορεί να σκεφτεί πως πιέζεται, πως θέλει λίγο χρόνο μόνος του. Κι αυτό το άγαρμπο ρήμα ''ΠΙΕΖΟΜΑΙ'' πόσο πολύ θέλεις να το αποφύγεις. Κάθε φορά που το άκουγες, προσπαθούσες να θυμηθείς που έκανες το λάθος και του έγινες στενός κορσές. Πώς θα το αποφύγεις: χάρισέ του εκείνες τις στιγμές μοναχικού ελεύθερου χρόνου που χρειάζεται ακόμα κι αν δεν έχει σκεφτεί να στο εκδηλώσει. Μπορείτε ωραιότατα να έχετε και τις προσωπικές σας ασχολίες και να μοιράζεστε τις εμπειρίες τους όταν επιστρέφετε σπίτι. Μην κάνεις τη χαζή: προτού φύγει ένα απόγευμα για τσιγάρα και δεν τον ματαδείς, σταμάτα να εθελοτυφλείς. Μπορεί να μην στο έχει πει αλλά τσαντίζεται όταν θέλεις να έρθεις μαζί του στο γήπεδο, όταν τον πρήζεις με τους γάμους των κολλητών σου, όταν θέλεις σον και καλά να δεις εκείνη τη ρομαντική κομεντί στο σινεμά. Για μια φορά, άφησέ τον να διαλέξει κι ας υποστείς και λίγο Σταλόνε. Β. Τα τελεσίγραφα ποτέ δεν έσωσαν κανένα δεσμό Τούτος ο σκόρος της σχέσης, ξεκινά εκεί πάνω στην άνθιση του συναισθήματος, εκεί που βλέπεις πως εκείνος κολλάει μαζί σου και το εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο. Έτσι, δειλά δειλά αποφασίζεις να δείξεις πόση δύναμη διαθέτεις και ξεκινούν οι εκβιασμοί του τύπου: αν δεν δούμε αυτή την ταινία, εγώ δεν πάω σινεμά, αν δεν πάρουμε αυτό το γλυκό, εγώ δεν τρώω''.

Κάποια στιγμή και αποφράδα μέρα θα ξεστομίσεις και το αμίμητο: ''αν δεν με παντρευτείς, χωρίζουμε''! Κι ύστερα σε βλέπω με τα χαρτομάντηλα να κλαις για τον τιτανικό που βυθίστηκε. Πώς θα το αποφύγεις: είναι σίγουρο πως οι άντρες δεν λειτουργούν σωστά κάτω από το καθεστώς πανικού. Δεν είναι ότι δεν θα στεναχωρηθεί αν σε χάσει αλλά θα προτιμούσε να μην του είχες θέσει καν το διλήμμα. Προσπάθησε από την αρχή της σχέσης να μην λειτουργείς σαν άλλη Μέρκελ ευνουχίζοντάς τον. Μην του θέτεις αναγκαστικά διλήμματα, ειδικά δια ασήμαντη αφορμή. Δεν είναι λόγος να χαλάσουμε τις καρδιές μας για την επιλογή παγωτού στρατσιατέλα αντί για σοκολάτα.

Μην κάνεις τη χαζή: όταν βλέπεις πως τα θέλω σου δεν γίνονται πραγματικότητα, μην βγάζεις τον βούρδουλα. Οι καλύτερες μάχες κερδήθηκαν στον έρωτα με την διπλωματία και χωρίς να πέσουν κορμιά. Γ. Οι καυγάδες σας είναι μυθικοί (τσεκούρια και λόγια -κομμάτια) Όλα τα ζευγάρια καυγαδίζουν και το γεγονός φανερώνει μια υγιή σχέση. Άλλη μαλώνουν πιο πολύ, άλλοι λιγότερο αλλά εσείς, εσείς βρε παιδί μου, ούτε οι Ρόουζ, οι Σμιθ και οι Κράμερ εναντίνο Κράμερ δεν μαλώνουν τόσο. Και μπορεί το σεξ της επανασύνδεσης να είναι καυτό και ωραίο, έλα όμως που μετά από κάθε καυγά, με τα βαριά λόγια που ανταλλάσσετε, κάτι μένει, κάτι που τρώει τη σχέση από μέσα.

Πώς θα το αποφύγεις: μάθε το fair play του σωστού καυγά.

Μην του επιτίθεσαι, προσπάθησε να τους ακούς κι όχι μόνο να μιλάς και να τον κατηγορείς, κι όταν βλέπεις πως ο καυγάς δεν έχει τελειωμό, ζήτα να κάνετε ένα διάλειμμα από τον καυγά και να συζητήσετε το θέμα και πάλι αργότερα ή την επόμενη μέρα.

Μην κάνεις τη χαζή: το ζητούμενο είναι μέσα από τον καυγά να λύσετε το πρόβλημα που έχετε και όχι να κάνετε διαγωνισμό ποιός θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Δ. Κάνεις σαν την μάνα του, μάνα μου! Όσο εσύ τον επιπλήττεις για το κρεβάτι που δεν έστρωσε, για τα πιάτα που δεν έπλυνε, για το γάλα του που δεν ήπιε, τόσο εκείνος θυμάται τον έφηβο εαυτό του, σε ακούει σαν δεύτερη μάνα του και θα ψάξει τελικά για την ερωμένη που του λείπει.

Πώς θα το αποφύγεις: κάθε φορά που σου βγαίνει στην επιφάνεια ο μαμαδίστικος εαυτός σου, σιώπησε. Αντί να του φωνάζεις για ό,τι δεν έκανε, δημιούργησέ του ενοχές για το πόσο σε επιβάρυνε η απραξία του. Μόνο αν σε δει να κουράζεσαι και να χάνεις χρόνο από τον κοινό σου ωφέλιμο, θα καταλάβει το λάθος του. Αν δεν νιώθει, χρέωσέ του το λογαριασμό της καθαρίστριας για όσα δεν έκανε! Μην κάνεις τη χαζή: όταν δεν καταλαβαίνει τι θες, μίλησέ του ανοιχτά και επιβράβευσέ τον για όσα κάνει.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share