ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ


Share/Bookmark
Υλικά 1 (περίπου 3 κιλά) κόκορας

2 φλιτζάνια του τσαγιού κόκκινο κρασί ή Μαυροδάφνη, αν θέλουμε πιο γλυκιά γεύση

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 ντομάτες

3 φύλλα δάφνης

1 ξυλάκι κανέλα

2-3 φλιτζάνια ζεστό νερό

1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

λίγο αλάτι-πιπέρι

3-4 κόκκους μπαχάρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη Εκτέλεση

Καψαλίζουμε τον κόκορα, τον πλένουμε και τον κόβουμε σε μερίδες.

Βάζουμε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά να κάψει και σοτάρουμε καλά τον κόκορα, χωρίς λάδι, από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε ανάμεσα στο κρέας, τον πελτέ αδιάλυτο και τον τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά.

Κατόπιν ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί ελαφρά το αλκοόλ.

Χαράσσουμε σταυρωτά την ντομάτα (για να τρίβεται πιο εύκολα) και την τρίβουμε στον τρίφτη.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό και σιγοβράζουμε τον κόκορα στην κατσαρόλα για 1 ώρα ή στο φούρνο στους 180°C για 1 1/2 ώρα.

Δέκα λεπτά πριν γίνει το φαγητό προσθέτουμε τη δάφνη, την κανέλα, το μπαχάρι και το γαρύφαλλο. Σημειώσεις

Σερβίρουμε τον κόκορα με χυλοπίτες ή κάποιο άλλο ζυμαρικό.

Via

SENARIA.GR
Share on Google Plus
ERGASIA

About NEWS

    ( ΣΧΟΛΙΑ ) Comment
    Facebook Comment