Τροφική δηλητηρίαση από Salmonella


Share/Bookmark
H Salmonella είναι το όνομα μίας ομάδας βακτηριδίων τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των συχνότερων αιτιών τροφικής δηλητηρίασης παγκοσμίως... Συνήθως, τα συμπτώματα διαρκούν 4-7 ημέρες και υποχωρούν χωρίς θεραπεία. Παρόλα αυτά, η Salmonella μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον άνθρωπο ιδίως σε ηλικιωμένα και νεαρά άτομα ή άτομα με χρόνιες παθήσεις. Το βακτηρίδιο θανατώνεται με το μαγείρεμα και την παστερίωση.Μάθετε περισσότερα μέσα από τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν για εσάς οι συνεργάτες του Vetmenow.grΜόλυνσηΠηγές μόλυνσης μπορεί να είναι μολυσμένα αυγά, πουλερικά, κρέας, απαστερίωτο γάλα ή χυμός, τυρί, επιμολυσμένα φρούτα ή λαχανικά, καρυκεύματα και ξηροί καρποί. Μόλυνση μπορεί να γίνει και με την επαφή με ζώα όπως τα ερπετά, τα αμφίβια (π.χ. βάτραχοι), τα πτηνά ή από την τροφή που προορίζεται για ζώα.ΣυμπτώματαΤα συμπτώματα εμφανίζονται 12-72 ώρες μετά την είσοδο του βακτηριδίου στον οργανισμό. Συμπτώματα είναι η διάρροια, ο πυρετός, ο κοιλιακός πόνος και ο έμετος. Η νόσος, συνήθως, διαρκεί 4-7 ημέρες.ΑντιμετώπισηΣε περίπτωση μόλυνσης από Salmonella, πίνετε άφθονα υγρά και ξεκουραστείτε. Αν δεν μπορείτε να πιείτε αρκετά υγρά ή αν τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα ίσως χρειαστεί να νοσηλευτείτε σε νοσοκομείο και να σας χορηγηθεί αντιμικροβιακή αγωγή.Πρόληψη Αποφύγετε τη βρώση επικίνδυνων τροφίμων όπως ωμά ή ελαφρά μαγειρεμένα αυγά, μέτρια ψημένο κρέας και απαστερίωτο γάλα. Διατηρήστε το φαγητό στην ψύξη μετά το μαγείρεμα Πλύνετε τα χέρια σας με νερό και σαπούνι πριν το μαγείρεμα και καθαρίστε καλά τον πάγκο της κουζίνας πριν τον χρησιμοποιήσετε. Μην φέρνετε σε επαφή τα μαγειρεμένα με τα αμαγείρευτα τρόφιμα. Μην ακουμπάτε τα μαγειρεμένα τρόφιμα στα μέρη που τα ακουμπήσατε πριν τα μαγειρέψετε. Πλύνετε τα χέρια σας μετά την επαφή σας με ζώα, με τροφή ζώων ή με τα μέρη όπου βρίσκονται ζώα. Πηγή

Via

SENARIA.GR
Share on Google Plus
ERGASIA

About senariografos

    ( ΣΧΟΛΙΑ ) Comment
    Facebook Comment