Οι 6 κορυφαίες τροφές για επίπεδους κοιλιακούς

Ενσωματώστε αυτή την ομάδα τροφών στο διαιτολόγιό σας για να έχετε τα μέγιστα...

αποτελέσματα από την προσπάθεια που καταβάλετε στο γυμναστήριο για να ρίξετε τα περιττά κιλά στην περιοχή της κοιλιάς και να αποκτήσετε όμορφους κοιλιακούς, ενώ ταυτόχρονα δείτε τον μεταβολισμό σας να αυξάνεται και το κοιλιακό λίπος να υποχωρεί γρηγορότερα.

Αμύγδαλα

Είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης και ινών, καθώς και βιταμίνης Ε, η οποία είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό. Περιέχουν επίσης μαγνήσιο, ένα μέταλλο που είναι απαραίτητο για τον οργανισμό σας προκειμένου αυτός να παράγει ενέργεια, να χτίζει το μυικό σύστημα και να κρατάει σε χαμηλά επίπεδα το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Αυτό με τη σειρά του θα σας βοηθήσει να μην τρώτε περισσότερο του κανονικού και άρα να μην παίρνετε κιλά. Αλλά αυτό που καθιστά τα αμύγδαλα μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τροφή είναι η ικανότητά τους να "μπλοκάρουν" τις θερμίδες. Έρευνα έδειξε ότι η σύνθεση των κυτταρικών τοιχωμάτων τους, μπορεί να βοηθήσει να μειώσετε την απορρόφηση του συνολικού λίπους από άλλες τροφές.

Αυγά Δεν θα βρείτε καλύτερη πηγή πρωτεΐνης. Τα αυγά έχουν την έγκριση κάθε διαιτολόγου, λόγω της ισορροπίας τους σε απαραίτητα αμινοξέα και επειδή περιορίζουν την όρεξή μας και μας κάνουν να αναζητούμε λιγότερα σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ερευνητές του Βιοϊατρικού Ερευνητικού Κέντρου Pennington διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν αυγά το πρωί, αισθάνονται λιγότερο πεινασμένοι όλη την υπόλοιπη ημέρα από ό,τι όταν το πρωινό τους αποτελείται από σύνθετους υδατάνθρακες.

Σόγια Η σόγια είναι μια μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών, φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Επιπλέον μπορεί να συνδυαστεί με πολλές άλλες τροφές, αλλά και να μαγειρευτεί ποικιλοτρόπως. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American College of Nutrition έδειξε ότι τα υπέρβαρα άτομα που έπιναν γάλα σόγιας ως υποκατάστατο γεύματος έχασαν περισσότερο σωματικό βάρος από εκείνους που κατανάλωναν ένα κλασικό γαλακτοκομικό σνακ.

Μήλα Μια έρευνα του 2003 στην επιθεώρηση Nutrition έδειξε ότι οι υπέρβαρες γυναίκες που κατανάλωναν τρία μήλα την ημέρα για τρεις μήνες έχασαν περισσότερο βάρος από ό, τι γυναίκες που ακολουθούσαν μια παρόμοια διατροφή με μπισκότα βρώμης αντί για φρούτα. Ένα μεγάλο μήλο έχει 5 γραμμάρια φυτικών ινών, αλλά είναι επίσης σχεδόν κατά το 85% νερό, το οποίο σας βοηθάει να αισθάνεστε πλήρεις. Τα μήλα περιέχουν επίσης κερκετίνη, μια ένωση που βοηθάει στην καταπολέμηση ορισμένων μορφών καρκίνου, στην μείωση των επιπτώσεων της χοληστερόλης, καθώς και στην υγεία των πνευμόνων.

Γιαούρτι Οι άνθρωποι που παίρνουν το ασβέστιο τους από το γιαούρτι και όχι από άλλες πηγές μπορεί να χάσουν περισσότερο σωματικό βάρος στην περιοχή της κοιλιάς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση International Journal of Obesity. Επίσης, τα προβιοτικά βακτήρια στα περισσότερα γιαούρτια σας βοηθούν να κρατήσετε το πεπτικό σας σύστημα υγιές, το οποίο μεταφράζεται σε μικρότερη συχνότητα εμφάνισης... αερίων, λιγότερο φούσκωμα και λιγότερη δυσκοιλιότητα.

Σολομός Τα θαλασσινά, και ειδικά τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί, είναι μια άριστη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα υπερ-υγιεινά λιπαρά βοηθούν στην καλύτερη καύση του λίπους κάνοντας το μεταβολισμό σας πιο αποτελεσματικό. Μια αυστραλιανή έρευνα έδειξε ότι οι υπέρβαροι άνθρωποι που έτρωγαν ψάρια ημερησίως βελτίωσαν την σχέση γλυκόζης-ινσουλίνης στον οργανισμό τους. Αυτό σημαίνει ότι τα θαλασσινά μπορεί να σας βοηθήσουν να επιβραδύνετε την πέψη και να νιώσετε πιο πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. frappedoupoli.gr

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share