Μην τα δοκιμάσετε ποτέ! Τα πιο τρελά γιατροσόφια του 19ου αιώνα

Μια βρώμικη κάλτσα με μούχλα μπορεί να θεραπεύσει τη μύτη που τρέχει; Μπορεί αλλά ποιος θα τολμήσει να το δοκιμάσει.

Είτε αναζητούσαν για μια θεραπεία για το κρυολόγημα είτε για οδηγίες πριν τον τοκετό, οι Βικτωριανοί συμβουλεύονταν πάντα τους «οδηγούς για το νοικοκυριό».

Ένα νέο βιβλίο (Hints On Health From The Victorians) με οδηγίες υγείας από την Βικτωριανή εποχή, που περιέχει συμβουλές από ένα παλιό βιβλιο του 1861 καθώς και οδηγίες για τη συμπεριφορά των γυναικών από έναν άλλο οδηγό του 1897 κυκλοφόρησε πρόσφατα. Παραθέτουμε μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες συμβουλές – όχι βέβαια και αποτελεσματικές- καθώς και παράξενα γιατροσόφια. Προς θεού μην τα δοκιμάσετε!!! Ανάστατο στομάχι: Αναμιγνύουμε (λένε)

μια πρέζα μπαρούτι σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό με σαπούνι. Δεν πρέπει να ανάψουμε σπίρτο υποψιαζόμαστε…. Φαλάκρα: Τρίβουμε ένα κρεμμύδι στο κεφάλι. Θεωρείται πολύ αποτελεσματικό (σύμφωνα πάντα με την εποχή…) Κρίσεις υστερίας: Οι κρίσεις πανικού ή υστερίας δεν χρειάζεται να μας ανησυχούν. Ο ασθενής θα αναρρώσει από μόνος του(!). Τσιμπήματα μέλισσας και τσιμπήματα σφηκών: Βγάλτε το κεντρί και βάλτε αμμωνία ή σόδα στην περιοχή του τσιμπήματος. Στη συνέχεια βάζουμε τη στάχτη από μία πίπα που καπνίσαμε πρόσφατα και τρίβουμε το σημείο. Τοκετός:

Σιγουρευτείτε ότι ο γιατρός έχει καθαρά χέρια. Αυτό θα περιορίσει τις πιθανότητες θανάτου του μωρού και τις επιπλοκές. Χολέρα: Ο φόβος και ο πανικός μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να κολλήσετε. Μείνετε ψύχραιμοι αν σας εκδηλωθεί. Κάλοι: Η αιτία που τους προκαλεί είναι η τριβή. Για να τους περιορίσουμε κάνουμε ότι και με τις μηχανές: τους λιπαίνουμε. Βάλτε λοιπόν κάποιο λάδι για να λιπανθεί ο κάλος. Ανακούφιση από τον πόνο των δοντιών: Κρεμάμε έναν τυφλοπόντικα γύρω από το λαιμό του μωρού που βγάζει δόντια Μύτη που τρέχει: Για να περάσει η καταρροή αρκεί να μυρίσουμε μια παλιά μουχλιασμένη κάλτσα ή μια χούφτα αλάτι. Εναλλακτικά μπορούμε να πιούμε ζεστό ουίσκι. ΥΓ:

Σας θυμίζουμε ξανά να μην δοκιμάσετε τα παραπάνω γιατροσόφια…

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share