Το ήξερες; Τι μπορείς να κάνεις με το τσάι εκτός από το να το πιεις;

Ενα φλιτζάνι ζεστό τσάι είναι μία... απόλαυση, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή. Πέρα από ρόφημα όμως, τα ευεργετικά συστατικά του μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμα με πολλούς ακόμη τρόπους.

Είτε για τις δουλειές του σπιτιού, είτε για την προσωπική περιποίηση, το τσάι μπορεί να «μεταμορφωθεί» σε καθαριστικό, φάρμακο, ή «καλλυντικό» προϊόν.

Αυτές είναι έξι διαφορετικές χρήσεις του: Καθάρισμα τζαμιών

Γεμίστε ένα δοχείο ψεκασμού με ένα φλιτζάνι τσαγιού και έχετε ένα οικονομικό και αποτελεσματικό καθαριστικό για τζάμια, καθρέφτες και πάγκους. Πότισμα φυτών

Ρίξτε σε φυτά όπως φτέρες και γαρδένιες περιστασιακά ένα φλιτζάνι τσαγιού. Επίσης, τα φύλλα του τσαγιού στο κάτω μέρος της γλάστρας πριν από την φύτευση επιτρέπουν στα θρεπτικά συστατικά να φτάνουν στις ρίζες.

Πρησμένα μάτια

Βάλτε υγρά σακουλάκια τσαγιού στα μάτια για 15 λεπτά. Οι πόροι θα ανοίξουν και οι τανίνες του τσαγιού λειτουργούν ως φυσικό στυπτικό, που θα τονώσει και θα σφίξει το δέρμα.

Τσιμπήματα εντόμων

Ενα υγρό σακουλάκι τσαγιού σε «φρέσκα» τσιμπήματα θα βοηθήσουν με το αίσθημα φαγούρας.

Αποσμητικό ψυγείου

Βάλτε χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού σε ένα μπολ, στο πίσω μέρος του ψυγείου για να απομακρύνετε τις οσμές.

Πλύσιμο χεριών

Ανοίξτε ένα σακουλάκι τσαγιού και τρίψτε τα χέρια σας για να απομακρύνετε την οσμή ψαριού, κρεμμυδιού ή σκόρδου. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα πόδια, για ανακούφιση μετά από μία δύσκολη ημέρα.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share