Δανία – Βρετανία: Πριγκιπικά «παιχνίδια εξουσίας» – Ποιοι είναι πάντα οι χαμένοι

Ο πρίγκιπας Ιωακείμ παραδέχτηκε ότι δυσκολεύτηκε να βρει τη θέση του στη βασιλική οικογένεια της Δανίας – Οι ομοιότητες με τον πρίγκιπα

Χάρι 

Οι κόντρες και τα παιχνίδια εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των ευρωπαϊκών ανακτόρων δεν αποτελούν συνήθεια μόνο των Βρετανών Royals. Μπορεί τα τελευταία χρόνια τα διεθνή ΜΜΕ να ασχολούνται αποκλειστικά με την κόντρα Χάρι – Ουίλιαμ μετά την απόφαση του πρώτου να απαρνηθεί τα βασιλικά του καθήκοντα, όμως εδώ και λίγα 24ωρα ένα νέο βασιλικό σκάνδαλο απασχολεί τα media.

Ο λόγος για την βασιλική οικογένεια της Δανία όπου ένα νέο «Megxit» ήρθε για να ταράξει τα νερά βγάζοντας στη φόρα όσα κρυβόντουσαν τόσα χρόνια όσον αφορά τη σχέση μεταξύ των δύο πριγκίπων Φρεντερίκ και Ιωακείμ. Του διαδόχου δηλαδή του θρόνου και του αδερφού του.

Η υπόθεση που έχει αρχίσει να θυμίζει πολύ την σχέση του διαδόχου του βρετανικού θρόνου Ουίλιαμ και του αδερφού του Χάρι οδήγησε στην απώλεια των βασιλικών τίτλων των παιδιών του Ιωακείμ μετά την απόφαση της βασίλισσας Μαργκρέτε.

Κάπως έτσι, οι δεύτεροι στην διαδοχή πρίγκιπες φαίνεται να ακολουθούν κοινή μοίρα, ενώ τα μεγαλύτερα αδέρφια τους απολαμβάνουν την αποδοχή του παλατιού και στις δύο χώρες.

Αν και ο Χάρι ακόμα δεν έχει πει πολλά για τις σχέσεις του με τον αδερφό του, ο Δανός πρίγκιπας Ιωακείμ αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι όλα αυτά τα χρόνια πάλευε να βρει τη θέση του στη βασιλική οικογένεια της Δανίας αφήνοντας παράλληλα υπονοούμενα για τις σχέσεις με τον αδερφό και την μητέρα του.

Στις 18 Νοεμβρίου 1995 ο Ιωακείμ παντρεύτηκε στο Κάστρο του Φρέντερικσμποργκ, στο Χίλλερεντ, την Αλεξάνδρα Χριστίνα Μάνλεϊ, η οποία είχε κινεζική, τσεχική και αυστριακή καταγωγή. Στις 16 Σεπτεμβρίου 2004 το ζευγάρι ανακοίνωσε το χωρισμό του και στις 8 Απριλίου 2005 πήραν διαζύγιο. Η Αλεξάνδρα ξαναπαντρεύτηκε, έπειτα, και έτσι έχασε τον τίτλο της Πριγκίπισσας της Δανίας. Ο Ιωακείμ και η Αλεξάνδρα απέκτησαν δύο παιδιά:

Να σημειωθεί ότι ο Ιωακείμ θεωρείτε το «άτακτο» παιδί της οικογένειας, όπως ακριβώς και ο Χάρι και μάλιστα έχει κάνει δύο γάμους γεγονός που στοίχισε τις σχέσεις του με την οικογένειά του.

Στις 18 Νοεμβρίου 1995 ο Ιωακείμ παντρεύτηκε στο Κάστρο του Φρέντερικσμποργκ, στο Χίλλερεντ, την Αλεξάνδρα Χριστίνα Μάνλεϊ, η οποία είχε κινεζική, τσεχική και αυστριακή καταγωγή. Στις 16 Σεπτεμβρίου 2004 το ζευγάρι ανακοίνωσε το χωρισμό του και στις 8 Απριλίου 2005 πήραν διαζύγιο. Η Αλεξάνδρα ξαναπαντρεύτηκε, έπειτα, και έτσι έχασε τον τίτλο της Πριγκίπισσας της Δανίας.

Ο Ιωακείμ και η Αλεξάνδρα απέκτησαν δύο παιδιά:

  • τον Πρίγκιπα Νικόλαο της Δανίας
  • τον Πρίγκιπα Φέλιξ της Δανίας

Στις 3 Οκτωβρίου 2007 η δανική βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε ότι ο Πρίγκιπας Ιωακείμ είχε αρραβωνιαστεί την Μαρία Καβαλιέ. Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου 2008.

Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά:

  • τον Πρίγκιπα Ερρίκο της Δανίας
  • την Πριγκίπισσα Αθηνά της Δανίας


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share