Σαμαράς: Φέτος περνάμε από την κατρακύλα στην ανάπτυξη

Φέτος είναι η χρονιά που οδηγούμαστε από την διαρκή κατρακύλα στη σταθερή άνοδο με ανάπτυξη και σταδιακή μείωση της ανεργίας» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στην εισαγωγή της ομιλίας του στη ΔΕΘ και επεσήμανε ότι όσοι περίμεναν…

την καταστροφή διαψεύστηκαν. Η Ελλάδα κοιτάει μπροστά στη Νέα Ελλάδα» τόνισε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι πρέπει να τελειώσει σταδιακά η υπερφορολόγηση.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε:

Για το πετρέλαιο θέρμανσης

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο φόρος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Θα υπάρξει μείωση κατά 30% και θα κρατηθούν τα επιδόματα θέρμανσης.

Για τις δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ανακοίνωση ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρουσιαστούν στην κατάθεση του προσχεδίου προϋπολογισμού. Το ίδιο ισχυει και για τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

ΕΝΦΙΑ

Έγιναν λάθη με τον ΕΝΦΙΑ υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «διορθώνεται το σφάλμα με τις αντικειμενικές» και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος δεν το πλήρωσε το σφάλμα». Αυτοί που έκαναν το λάθος έδωσαν ή θα δώσουν λόγο. Θα γίνει μείωση του ΕΝΦΙΑ στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα» είπε.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει ανταποδοτικός φόρος και θα αποτελέσει «σε κάποια χρόνια» το βασικό έσοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Via
ΤΕΣΤ
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share