Γιουβέτσι με κριθαράκι και κιμά

Υλικά500 γρ. κριθαράκι χοντρό...750 γρ. κιμάς4 κρεμμύδια ξερά2 κ.σ βούτυρο6 κ.σ ελαιόλαδο400 γρ. χυμό ντομάτας250 ml γάλα4 αυγά200 γρ. τριμμένη γραβιέραΕκτέλεσηΒράζεις το κριθαράκι για 10 λεπτά και το στραγγίζεις. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνεις το κριθαράκι και το περιχύνεις με το βούτυρο.Σε ένα τηγάνι βάζεις λίγο λάδι και σοτάρεις τον κιμά και τα κρεμμύδια. Προσθέτεις 100 γρ. χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνεις, ρίχνεις λίγο νερό και το αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.Στρώνεις το μείγμα του κιμά πάνω στο κριθαράκι και ρίχνεις και τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας.Χτυπάς τα αυγά με το γάλα και την γραβιέρα και περιχύνεις στο φαγητό.Τέλος, ψήνεις στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share