ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ


Share/Bookmark
ΥΛΙΚΑ Για τη γέμιση

500 γραμμ. κιμά ανάμικτο (αρνί και χοιρινό ή μοσχάρι και χοιρινό)

2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα

2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 καρότα τριμμένα

1/2 ματσάκι άνηθο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1 φλ. τσαγιού ρύζι για γεμιστά

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1/2 φλ. τσαγιού νερό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 κρόκους αυγών

2 λεμόνια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφαιρείτε το κοτσάνι του λάχανου, αφού πρώτα το χαράξετε με μαχαίρι. Στη συνέχεια, το βυθίζετε με την τρύπα προς τα κάτω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το βράζετε για 10-15΄ να μαλακώσει ελαφρά. Ανακατεύετε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνετε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς. Βγάζετε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρείτε τα χοντρά νεύρα. Βάζετε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγετε τον ντολμά. Στρώνετε στη βάση μιας πλασοτέ κατσαρόλας λαχανόφυλλα και φέτες κρεμμυδιού. Τοποθετείτε επάνω τούς ντολμάδες στη σειρά τον έναν κοντά στον άλλον και σκεπάζετε με πιάτο για να μην ξετυλιχτούν. Περιχύνετε τους ντολμάδες με ζωμό ή με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει, προσθέτετε το 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Αν έχετε κοτσάνια άνηθου και μαϊντανού, τα δένετε με σπάγκο και τα ρίχνετε κι αυτά στην κατσαρόλα για να αρωματίσετε το φαγητό. Βάζετε το καπάκι και σιγοβράζετε για 40-45΄. Χτυπάτε 2 κρόκους με το χυμό 2 λεμονιών και παίρνοντας λίγο ζωμό αραιώνετε το αυγολέμονο. Περιχύνετε το φαγητό και ανακινείτε από τα χερούλια να πάει παντού. Για πιο παχύρρευστη σάλτσα, προσθέτετε στο αυγολέμονο μία κουταλιά σούπας κορν φλάουρ. -

Via

SENARIA.GR
Share on Google Plus
ERGASIA

About NEWS

    ( ΣΧΟΛΙΑ ) Comment
    Facebook Comment