KAZA-MIA KAI ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Του Κάπα Σαρδάμ

Από τον Ενετό αστρολόγο Πιέτρο Καζαμία, παραδοσιακό στέλεχος της Ιταλικής Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, εξασφαλίσαμε το παρακάτω προφητικό ημερολόγιο του 2016... 25 Ιανουαρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας προκηρύσσει εκλογές- εξπρές και –όπως είναι φυσικό– τις κερδίζει με ποσοστό ασφαλείας από τη Νέα Δημοκρατία πάνω από 7, 5%. Όπως –επίσης– είναι φυσικό, ξανασχηματίζει κυβέρνηση με τους Ανεξάντλητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

30 Ιανουαρίου. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υποδέχεται στο υπουργείο όλος μούτρα τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ. Μετά τη συνέντευξη Τύπου, του δίνει το χέρι λέγοντάς του ότι η ελληνική κυβέρνηση της τρίτης φοράς Αριστερά, σε ένα πνεύμα επιείκειας, ναι μεν δεν θα εφαρμόσει την ποινή του θανάτου που επέβαλε στην τρόικα το δικαστήριο της Ηλιαίας με έδρα την πλατεία Συντάγματος, αλλά θα ισχύσουν τα ισόβια δεσμά (γάμου)!

11 Φεβρουαρίου. Έντρομα τα μέλη του Γιούρογκρουπ με επικεφαλής τον Σόιμπλε –που φοβάται και αυτός για το τομάρι του– καλούν σε έκτακτη σύσκεψη και επίσκεψη τον Ελληνοβρετανό καθηγητή Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος τους απειλεί με κόψιμο της βοήθειας, αν δεν υπογράψουν συμφωνία με χαριστικό δάνειο, για να δοθεί προς ανακούφιση των 660.000 δημοσίων υπαλλήλων που αψήφησαν τις απειλές των Βρυξελλών και ψήφισαν μονοκούκι ΣΥΡΙΖΑ και ξερό ψωμί!

7 Φεβρουαρίου. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον υπεύθυνο της συριζαίικης επιτροπής δικαιωμάτων φυλακισμένων κοινωνικών αγωνιστών κ. Λάμπρου, ο οποίος εκλέγεται παμψηφεί από την Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος.

11 Μαρτίου. Επειδή ο Πρωθυπουργός δεν άντεχε τη συνεχή γκρίνια της Καγκελαρίου κ. Μέρκελ και τα κλάματα από το τηλέφωνο της Διευθύντριας κ. Λαγκάρντ, ότι η τρόικα έχει πέσει σε κατάθλιψη που δεν τη δέχονται οι υπουργοί στην Αθήνα, σε μια πόλη με ήλιο, θάλασσα και ταβέρνες, κάνει μια υποχώρηση. Δέχεται τα τετ α τετ με τους υπουργούς να λαμβάνουν χώρα σε μπιστρό των Βρυξελλών, ενώ η τριμελής αντιπροσωπεία να μετονομαστεί σε ΑΟΑΤΔ Γρουπ, τουτέστιν… «Αγία και Ομοούσιος και Αδιαίρετη Τριάδα Δανειστών». Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση παίρνει την ονομασία «Μπουλούκ Ασκέρ Δανειζομένων». 24 Μαρτίου. Η Μέρκελ, ταπεινωμένη από την περήφανη στάση του Μπουλούκ Ασκέρ της Αθήνας, δέχεται και υποδέχεται στο Βερολίνο τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος αρνείται να δώσει άλλη βοήθεια στη Γερμανία, με την Καγκελάριο να ξεσπάει σε κλάματα και τον Αλέξη Τσίπρα να λυγάει –προς στιγμήν– και να την αφήνει για λίγο να κλάψει στην αγκαλιά του.

8 Απριλίου. Συνάντηση Τσίπρα- Πούτιν στο Κρεμλίνο. Ο Ρώσος Πρόεδρος εισπράττει ένα μεγαλοπρεπές «όχι» από τον Έλληνα ηγέτη στο αίτημα του να δώσει η Ελλάδα δάνειο στην παραπαίουσα οικονομία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

19 Ιουνίου. Ύστερα από την εκνευριστική στάση του ελληνικού μπουλούκ ασκέρ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο –το άλλο μπουλούκ ασκέρ– διά του προέδρου της, Ντουσκ, απηυδισμένος και αυτός και τρέμοντας σύγκορμος, ανακοινώνει στην αίθουσα Τύπου ενώπιον Θεού και ανθρώπων ότι η τελευταία προσφορά του Γαλλογερμανικού άξονα συνοψίζεται στο σλόγκαν: «Συμφωνία ή χρεοκοπία» (κι όποιον πάρει ο χάρος!).

27 Ιουνίου. Ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ επιδιώκοντας να πάθει η κ. Λαγκάρντ στερητικό σύνδρομο και παράλληλα προκηρύσσει δημοψήφισμα με το δραματικό ερώτημα: «Να τους τη σπάσω κι άλλο; Όχι ή όχι;».

28 Ιουνίου. Η κυβέρνηση κλείνει τις τράπεζες και επιβάλλει διαιτολόγιο αναλήψεων.

5 Ιουλίου. Ο ελληνικός λαός απαντά κατά 61% με ένα αγέρωχο αλλά και συνάμα συμπονετικό… «Όχι, λυπήσου τους!». 12-13 Ιουλίου. Σε μια δραματική σύνοδο κορυφής και μετά από 17 ώρες διαπραγματεύσεων, ο Πρωθυπουργός αρνούμενος να παραχωρήσει έστω και ένα διάλειμμα για τουαλέτα, ανάγκασε τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να του υπογράψουν το τρίτο μνημόνιο-στεφάνι! Εδώ τελειώνει το παραμύθι και καλή λευτεριά! ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ… ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ, ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ

9-10/ 1/ 16 )

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share