Οι Ρώσοι χτύπησαν τουρκική φάλαγγα… (Βίντεο)

Τουρκική φάλαγγα οχημάτων με όπλα και πυρομαχικά κατέστρεψαν ολοσχερώς, ρωσικά μαχητικά υποστρατηγικής κρούσης Su-34. Η φάλαγγα πραγματοποιούσε ανεφοδιασμό των τουρκομάνων όταν κτυπήθηκε από τα τέσσερα ρωσικά u-34 τα οποία συνοδεύονταν από δύο Su-30SM, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες νεκροί, στο Χαλέπι.

Την ίδια ώρα, τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 προσέβαλαν 23 μείζονες στόχους των ισλαμιστών στην πολιορκημένη Deir Ezzor.

Πλέον οι Τουρκμάνοι έμειναν χωρίς εφόδια, ενώ έχασαν και αρκετούς άντρες. Αναλυτικά, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkoν, δήλωσε σχετικά: «η Ρωσία παρέδωσε πάνω από 200 τόνους εξοπλισμού, φαρμάκων και τροφίμων στην πολιορκημένη Deir az-Zor με τη βοήθεια συριακών αεροσκαφών» και πρόσθεσε ότι: «έχουμε ενισχύει όλα τα μέσω επιτήρησης σε όλη την Μέση Ανατολή για να νικήσουμε τους τρομοκράτες». Για να αυξήσουμε την ταχύτητα αποκάλυψης των εγκαταστάσεων και τον προορισμό των τρομοκρατών καθώς και των συντεταγμένων τους ενισχύσαμε και αυξήσαμε όλα τα είδη εντοπισμού και αναγνώρισης στην Μέση Ανατολή. Αυτό μας επιτρέπει να αποκαλύπτουμε νέους τρομοκρατικούς στόχους και μας βοηθάει να τους καταστρέφουμε σε πραγματικό χρόνο» δήλωσε ο Konashenkoν! Τα βομβαρδιστικά Tu-22M3 απέτρεψαν νέα επιθετική προσπάθεια των τρομοκρατών στην πόλη Ντερ Εζορ» ανέφερε ο Konashenkov.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Άμυνας, Σ.Σοιγκού ανέφερε ότι: «η ρωσική Αεροπορία συνολικά πραγματοποίησε 468 εξόδους και κατέστρεψε 1.300 στόχους ισλαμιστών τρομοκρατών σε 8 περιοχές της Συρίας σε μία εβδομάδα».

Ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkoν, διευκρίνισε ότι: Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά υποστήριξαν την συριακή κυβέρνηση στην υπεράσπιση της Deir ez-Zor. Συνολικά 23 μεγάλοι στόχοι τρομοκρατών καταστράφηκαν στην περιοχή ως αποτέλεσμα των επιδρομών που διεξήγαγαν τα Tu-22M3 πετώντας από την Ρωσία καθώς και τα ρωσικά μαχητικά από την βάση Hmeymim». Η Ρωσική Αεροπορία κατέστρεψε αποθήκη οπλισμού της Jaysh al-Islam στα περίχωρα της Δαμασκού καθώς και μια αποθήκη οπλισμού του ISIS στο Χαλέπι και ένα διυλιστήριο τους στην Ράκκα». Στην περιοχή της Jubb Ghabsha στο Χαλέπι, ένα Su-24M κατέστρεψε αποθήκη οπλισμού και καυσίμων των τρομοκρατών του ISIS». Λόγω σημαντικών μειώσεων στο παράνομο λαθρεμπόριο πετρελαίου με την Τουρκία, η ηγεσία του ISIS «έκοψε» τους μισθούς των ισλαμιστών κατά ένα τρίτο την περασμένη εβδομάδα και αυτό δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στην στρατολόγηση και στον σχηματισμό νέων ισλαμιστικών ομάδων». voicenews.gr

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share