10 τροφές καταπραϋντικές για το στομάχι!

Για πόνους και φουσκώματα στο στομάχι η λύση υπάρχει μέσα στην... διατροφή μας. Δοκιμάστε τις 10 καταπραϋντικές τροφές για το στομάχι αλλά και αυτές που θα σας απαλλάξουν από τα φουσκώματα!

Παντζάρι

Το παντζάρι λόγω της περιεκτικότητας του σε μαγνήσιο περιορίζει τις κράμπες στο στομάχι.

Πατάτα

Η πατάτα έχει επουλωτικές ιδιότητες λόγω του καλίου που περιέχει, όμως μην την καταναλώνετε ψητή!

Παξιμάδι καλαμποκιού

Το παξιμάδι, αυτό που κάνει είναι να απορροφά τα γαστρικά υγρά και να μειώνει το αίσθημα του καύσου.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι όπως όλα τα προβιωτικά τρόφιμα, συμβάλλουν στην καλύτερη πέψη της τροφής ενώ βάση ερευνών, η συστηματική κατανάλωση τους ανακουφίζει από τα ανεπιθύμητα εντερικά φουσκώματα και τη δυσκοιλιότητα.

Μπανάνα

Η μπανάνα μας βοηθά με την καταπραϋντική της δράση και από τον ερεθισμό της καούρας. Να προτιμάτε, αυτές που είναι ώριμες σε μέτριο βαθμό. Από την άλλη οι υπερβολικά ώριμες προκαλούν αύξηση των γαστρικών υγρών λόγω των σακχάρων.

Κίτρινο Μήλο

Το κίτρινο μήλο, ανακουφίζει το στομάχι λόγω της περιεκτικότητας του σε πηκτίνη.

Νιφάδες βρώμης

Οι νιφάδες βρώμης, μειώνουν την έκκριση γαστρικών υγρών, ανακουφίζουν από το αίσθημα καύσου και παράλληλα ενισχύουν τον γαστρικό βλεννογόνο.

Νιφάδες κινόα ή κεχριού

Οι νιφάδες κινόα ή κεχριού, βοηθούν στην πέψη ενώ ταυτόχρονα ανακουφίζουν από τις καούρες!

Ανανάς

Ο ανανάς λόγω των ενζύμων που περιέχει όπως η βρομελίνη, είναι κατευναστικά της οξύτητας των υγρών του στομάχου.

Παπάγια

Η παπάγια όπως και ο ανανάς χάρη στα ένζυμα που περιέχει όπως η παπαίνη, είναι κατευναστικά της οξύτητας των υγρών του στομάχου.

Αν πάλι θέλετε να αποχαιρετήσετε το φούσκωμα, τότε δοκιμάστε αυτά:

Αγκινάρα:

Τα φύλλα της άγριας αγκινάρας, είναι γνωστά για τις χωνευτικές τους ιδιότητες. Δοκιμάστε, σ’ ένα ποτήρι νερό να βράσετε 1 κουταλάκι αποξηραμένα φύλλα για 5 λεπτά. Πιείτε το πριν το φαγητό.

Γλυκάνισο:

Οι σπόροι του γλυκάνισου δρουν ως σπασμολυτικό και ήπιο καθαρκτικό. Παρασκευάστε έγχυμα με 1 κουταλάκι σε μισό ποτήρι βραστό νερό και πιείτε το πριν το φαγητό. Διαφορετικά, μασήστε 5-6 σπόρους γλυκάνισου μετά το γεύμα.

Μάραθο:

Χάρη στη μαλακτική και χαλαρωτική του δράση ανακουφίζει από τον τυμπανισμό και βοηθά στην πέψη. Φτιάξτε έγχυμα προσθέτοντας 1-2 κουταλάκια ελαφρά σπασμένους σπόρους σ’ ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήστε το για 10 λεπτά και σουρώστε το. Για τον τυμπανισμό πιείτε ένα φλιτζάνι πριν από το γεύμα.

flowmagazine.gr

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share