14 φορές που πρέπει να πεις όχι στα ψώνια

Γιατί έχει συμβεί σε όλους μας.

1. Όταν δεν είσαι σίγουρη αν σου αρέσει αυτό που βλέπεις.

Μην πέσεις στην παγίδα να σκεφτείς ότι έχει προοπτικές και θα βρεις τρόπο να το συνδυάσεις. Σκέψου απλά πως θα έκανες αν σε είχε ξετρελάνει από την πρώτη στιγμή. Θα βρισκόσουν ήδη στο ταμείο. 2. Δεν ταιριάζει με κανέναν από το ρούχα που ήδη έχεις ή με το προσωπικό σου στυλ.

Οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα αλλάξεις όλη τη ντουλάπα σου για ζευγάρι παπούτσια, σωστά; Υποθέτω πως υπάρχει ένας καλός λόγος που δεν είχες λεμονί 12ποντα μέχρι τώρα. 3. Δεν μπορείς να σκεφτείς ούτε ένα τρόπο να το συνδυάσεις.

Στην περίπτωση που βρεις αυτό το ένα ονειρεμένο πράγμα που ταιριάζει στο στυλ σου αλλά έχει κι ένα twist, μην παρασυρθείς. Πρέπει να μπορείς να το συνδυάσεις με 1-2 κομμάτια που αγαπάς. Για να μην βγεις και το επόμενο Σάββατο για ψώνια, ψάχνοντας με τι θα συνδυάσεις το πρόσφατο απόκτημα σου. 4. Όταν για να φορέσεις είναι απαραίτητο να αγοράσεις και κάποιο ειδικό εσώρουχο.

Βλέπε σουτιέν που κουμπώνει χαμηλά ή εσώρουχο χωρίς ραφές. Στην τελική μπορεί να μην θέλεις καν να μάθεις πως να δένεις τις τιράντες σου σε σχήμα οκταγώνου για να αποφύγεις να φαίνονται από τα άπειρα μικρά ανοίγματα του καινούργιου σου φορέματος. 5. Είναι πάρα πολύ κακής ποιότητας.

Ας μην γελιόμαστε: Ένα ρούχο που είναι κακοφτιαγμένο, το φωνάζει. Ναι, ακόμα και στο σκοτεινό κλαμπ που ο ένας είναι κολλημένος πάνω στον άλλο. 6. Πιστεύεις ότι θα δείχνει τέλειο πάνω σου αν..

χάσεις 3 κιλάκια, γυμνάσεις τα πόδια σου κ.ο.κ. Όταν μπεις στην διαδικασία του «αν» απλά μην το πάρεις. 7. Δεν είναι άνετο.

Ακόμα κι αν το φορέσεις μια, το πολύ δυο φορές από τον ενθουσιασμό σου, μετά θα μείνει για πάντα στην αφάνεια της του συρταριού. Άσε που εκείνες τις 2 φορές θα σου χαλάσει τη διάθεση τόσο που θα μοιάζει με τις δύσκολες μέρες του μήνα, όταν σου φταίνε όλα. 8. Μπορείς να το βρεις με λιγότερα χρήματα online (αρκεί να αφιερώσεις τρια λεπτά να το ψάξεις).

Μπορεί να μην το φορέσεις το ίδιο βράδυ αλλά με τα χρήματα που θα σου μείνουν, μπορείς να βρεις και ένα τέλειο ζευγάρι παπούτσια. 9. Δεν είναι ακριβώς το νούμερο σου και θα χρειαστεί να το πας σε μοδίστρα για να στο προσαρμώσει.

Η καλή εφαρμογή είναι το παν σε ένα ρούχο. Συνήθως τα καλοραμμένα ρούχα με τις απλές γραμμές δεν δημιουργούν προβλήματα. Πριν το αγοράσεις σκέψου πόσο εύκολο θα είναι να εξηγήσεις στη μοδίστρα τι είναι αυτό που θέλεις να αλλάξεις. 10. Έχεις κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό σου και αυτό είναι αρκετά κοντά.

Αυτό που ψάχνεις είναι εκεί έξω. Μην ξεπουλάς τα θέλω σου. 11. Δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να το φοράει.

Ακόμα κι αν είναι σε τεράστια έκπτωση, ακόμα κι αν κάνει 10 ευρώ. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί ΠΟΤΕ λόγο για να πάρεις κάτι που δεν θα φορούσες. 12. Αισθάνεσαι άσχημα που έχεις μονοπωλήσει την πωλήτρια τόση ώρα και ντρέπεσαι να παραδεχτείς ότι στην πραγματικότητα δεν σου αρέσει τίποτα.

Σκέψου μόνο ότι εσύ θα καταλήξεις να πληρώνεις κάτι που δεν θέλεις, ενώ εκείνη έκανε απλά τη δουλειά της. 13. Είναι κάποιο είδος ρούχου που θα θαύμαζες σε μια άλλη κοπέλα αλλά εσύ δεν θα φορούσες ποτέ.

Φυσικά και μπορείς να αλλάζεις το στυλ σου όποτε μα όποτε σου τη βαρέσει και να δοκιμάζεις νέα πράγματα. Όμως μην αγοράσεις κάτι που θα ευχόσουν να μπορέσεις να φορέσεις αλλά που ξέρεις ότι δεν μπορείς να υποστηρίξεις. 14. Δεν το αντέχει η τσέπη σου.

Αν χρειαστεί να κλειστείς σπίτι σου για τον υπόλοιπο μήνα τρώγοντας μακαρόνια, τότε μην το πάρεις. Ναι όσο φανταστικό-υπέροχο-τέλειο κι αν είναι.

cosmopolitan

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share