Το πιάτο σας πρέπει να είναι χρωματιστό

Χρωματιστό πιάτο σημαίνει πιάτο πλούσιο σε λαχανικά. Επιβάλλεται κάθε σας γεύμα να συνοδεύεται από λαχανικά και πρωτεΐνη.

Καρότα, χόρτα, ντομάτες, μελιτζάνες οποιοδήποτε λαχανικό μπορεί να είναι ως συνοδευτικό με το ψάρι ή το κρέας σας αλλά και μαγειρευτό μόνο του. Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι αναζητάτε ελαφριά φαγητά. Τα γεμιστά, το μπριάμ, τα παπουτσάκια είναι κάποια λαδερά φαγητά που τα προτείνουμε για το μεσημεριανό σας, για να σας χαρίσουν τις θερμίδες που πρέπει και να σας γεμίσουν με θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι ειδικοί υποστηρίζουν να τρώτε τα λαχανικά ωμά και όχι ψητά. Με αυτόν τον τρόπο λαμβάνεται όλα τα θρεπτικά συστατικά-βιταμίνες που περιέχονται.

Επίσης δεν πρέπει να αμελείτε το σχολαστικό πλύσιμό τους. Ιδιαίτερα τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν αρκετούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι πρέπει να επιβάλλονται με το πλύσιμο. Τοποθετήστε τα κάτω από τρεχούμενο νερό και πλύντε τα με τα χέρια σας. Τέλος ένα χρωματιστό πιάτο μπορεί να είναι και ένα πιάτο γεμάτο φρούτα. Είναι μία πρόταση για δείπνο ή snack. Κόψτε διάφορα αγαπημένα σας φρούτα σε ένα μπολ, βάλτε μία κουταλιά μέλι και γιαούρτι αν θέλετε και απολαύστε ένα υπέροχο, χαμηλό σε θερμίδες, δροσερό snack ή βραδινό.

Γενικότερα αποφεύγετε το βράδυ τις πολλές θερμίδες. Θα διαπιστώσετε ότι αυτός είναι ένας τρόπος να χάσετε βάρος, χωρίς ιδιαίτερο κόπο! Ενδείκνυται να τρώτε το τελευταίο σας γεύμα μέχρι τις 9 το βράδυ και να μην ξαπλώνετε αμέσως στο κρεβάτι σας.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share