Λαχταριστοί προορισμοί για καλοφαγάδες!

Σπουδαίοι προορισμοί για καλοφαγάδες σε όλον τον κόσμο περιμένουν να τους εξερευνήσουμε, απολαμβάνοντας μοναδικά πιάτα και ασυνήθιστες γεύσεις. Ετοιμάστε λοιπόν βαλίτσες για το πιο λαχταριστό ταξίδι της ζωής σας από τη μία άκρη του πλανήτη στην άλλη! Σιγκαπούρη

Από πού να αρχίσω; Συνήθως οι καλύτερες λιχουδιές βρίσκονται στους “πάγκους Hawker” σε κεντρικούς ή απόμερους δρόμους της πόλης όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Ντόπιοι μαγειρεύουν επί τόπου και προσφέρουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Noodles με γαρίδες, πάπια και χοιρινό αλλά και τοπικές μπίρες, είναι το καλύτερο στέκι της γεύσης!

Σίδνεϊ Η πόλη αυτή προσφέρει πολλά διαφορετικά γευστικά στυλ για κάθε καλοφαγά. Από γκουρμέ πιάτα εμποτισμένα με τις διαφορετικές κουλτούρες των Αυστραλών μέχρι σνακ με ψάρια στο δρόμο είναι ό,τι καλύτερο. Η ψαραγορά του Σίδνεϊ, μάλιστα, είναι η μεγαλύτερη του είδους στο νότιο ημισφαίριο και 3η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Μπανγκόκ & Πουκέτ

Πιάτα με ρύζι, λαχανικά και φρέσκα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους, ενώ οι παραδοσιακές γεύσεις εδώ ξεχωρίζουν στα σημεία. Κοτόπουλο σούπα με καρύδα, βοδινό με κόκκινο και πράσινο κάρι είναι αρκετά και για τους πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες. Θα τα δοκιμάσετε σε πολυτελή εστιατόρια, καθώς και στους πλανόδιους πωλητές στα πεζοδρόμια!

Πορτογαλία

Συνδυάζει γεύσεις Μεσογείου και Αφρικής! Η Πορτογαλία είναι μια ναυτική χώρα με ανεπτυγμένη τη βιομηχανία της αλιείας και αυτό αντανακλάται στην ποσότητα των ψαριών και των θαλασσινών που καταναλώνονται εδώ. Ηθικόν δίδαγμα: Φάτε όσο περισσότερα θαλασσινά μπορείτε. ενώ είστε εδώ, οι Πορτογάλοι ξέρουν πώς να το προετοιμάσει! Feijoada, στιφάδο με κρέας και φασόλια αλλά και Cataplana (πιάτο με θαλασσινά) θα σας απογειώσουν, πάντα με τη συνοδεία ενός ακαλού κρασιού.

Ταγγέρη & Μαρακές Μια μεσογειακή επιρροή στα πιάτα, σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά από τη Βόρεια Αφρική ξεχωρίζουν εδώ. Κρέατα με μέντα, σαφράν και ελιές, θαλασσινά, κουνέλι, ακόμα και καμήλα θα σας ενθουσιάσουν.

Κεντρική Αμερική – Μεξικό

Μεταξύ των εντσιλάδας και των τάκος, των Helados και των quesadillas, των zestiness και των σαλατών θα χαθείτε γευστικά! Με τεκίλα και καλή διάθεση πάντα…

Ελλάδα Τα πιο φρέσκα συστατικά είναι ενσωματωμένα σε κάθε πιάτο, και πιθανότατα καλλιεργούνται στην περιοχή. Από τα εστιατόρια των ξενοδοχείων μέχρι ένα μικρό απόμερο παραδοσιακό ταβερνάκι, το φαγοπότι στην Ελλάδα είναι μια διασκεδαστική διαδικασία για κάθε ταξιδιώτη. Το ελαιόλαδο, το τυρί φέτα, οι πολύχρωμες σαλάτες, τα ψητά κρέατα και τα θαλασσινά, το τζατζίκι και το ζυμωτό ψωμί είναι όλα άξια καρτ ποστάλ!

Τόκιο

Είναι μία από τις πρωτεύουσες του κόσμου στο φαγητό, και κερδίζει οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο όταν μιλάμε για τον αριθμό των επίσημων εγγεγραμμένων εστιατορίων της πόλης – αριθμεί περί τα 160.000 εστιατόρια! Πιάτα με ρύζι, σπάνια και εξωτικά πιάτα με ψάρι και επαγγελματικό σούσι δεν πρέπει να απουσιάσουν από το μενού σας.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share