Σοκολατένιο εκμέκ κανταΐφι!!!


Share/Bookmark
θα απογειώσει τη γεύση σας...

Ένα υπέροχο σοκολατένιο εκμέκ κανταΐφι, που θα απογειώσει τη γεύση σας με το φανταστικό φύλλο και την απολαυστική κρέμα σοκολάτας. Απολαύστε το…. Υλικά

Για το φύλλο κανταίφι: 250 γρ. φύλλο κανταϊφι 100 γρ. λιωμένο βούτυρο Για τη κρέμα: 750 γρ. γάλα 750 γρ.

κρέμα γάλακτος πλήρης 120 γρ.

ζάχαρη 120 γρ.

κορν φλάουερ 130 γρ.

κουβερτούρα τεμαχισμένη Για το σιρόπι: 220 γρ. νερό 220 γρ. ζάχαρη ξυλαράκι κανέλας 1 κ.γ. χυμός λεμονιού Για γαρνίρισμα: 400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης. Αν θέλετε περισσότερη στρώση σαντιγί χτυπήστε 600 γρ. κρέμα γάλακτος. τρούφα σοκολάτας ή τα κλασσικά φυστίκια Αιγίνης Εκτέλεση

1. Για το κανταίφι: Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα. Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το βάζουμε στρώνοντάς το αφράτα σε μικρο ταψάκι τετράγωνο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170?C στον αέρα για 30 περίπου” να ροδίσει καλά. Αφήνουμε να κρυώσει. 2. Για το σιρόπι: Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε 5? σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε το ξυλάκι της κανέλας, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε το κανταΐφι. 3. Για τη κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη μισή [60γρ.] ζάχαρη και το τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουερ με την υπόλοιπη [60 γρ.] ζάχαρη παίρνοντας λίγο από το μείγμα του γάλακτος και μόλις βράσει το γάλα, το ρίχνουμε σε αυτό. Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει, ρίχνουμε μέσα την τεμαχισμένη κουβερτούρα, ομογενοποιούμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τo σιροπιασμένo φύλλο κανταίφι που ήδη έχει κρυώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζοντας την κρέμα με μια μεμβράνη, για να μην κάνει κρούστα. 4. Για το γαρνίρισμα: Μόλις κρυώσει το γλυκό μας, χτυπάμε σε σαντιγί τη κρέμα γάλακτος απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας και πασπαλίζουμε με τη τρούφα σοκολάτας ή το κλασικό τριμμένο φυστίκι Αιγίνης ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.

sintayes

Via

SENARIA.GR
Share on Google Plus
ERGASIA

About senariografos

    ( ΣΧΟΛΙΑ ) Comment
    Facebook Comment