Τα 10 “δεν” στη διακόσμηση του σπιτιού μας

Μπορεί να μην έχετε την οικονομική δυνατότητα να προσλάβετε διακοσμητή το σπίτι σας, ωστόσο μπορείτε από μόνοι σας να φροντίσετε για την καλαισθησία του χώρου.

Φανείτε προσεκτικοί και εκτός του προσωπικού σας γούστου, επιχειρήστε να λάβετε υπόψη σας και
ορισμένες διακοσμητικές παραμέτρους-σταθερές. Σας παρουσιάζουμε 10 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε στη διακόσμηση του σπιτιού. Δεν κρίνουμε τα έπιπλα μόνο αισθητικά. Φροντίστε ο καναπές, οι πολυθρόνες και γενικά τα έπιπλα που θα αγοράσετε, πέρα από το προσωπικό σας γούστο να ταιριάζουν αρμονικά στο χώρο σας. Το πρόβλημα της κλίμακας είναι από τα πιο κλασσικά γι αυτό φροντίστε να έχετε καταγράψει τις διαστάσεις πριν επισκεφθείτε καταστήματα επίπλων.

Μην επιλέξετε πρώτα χρώμα για τους τοίχους. Υπάρχουν αναρίθμητα χρώματα που μπορείτε να βάψετε το σπίτι και να τα προσαρμόσετε στους χρωματικούς τόνους επίπλων και διακοσμητικών. Ωστόσο το αντίστροφο είναι αδύνατο. Μη διαλέξετε χρώμα στο χώρο του καταστήματος. Τα χρωματοπωλεία έχουν συνήθως πολύ κακό φωτισμό. Προτιμήστε να πάρετε ένα δειγματολόγιο στο σπίτι σας, πριν προβείτε στην τελική σας επιλογή. Υπερβολές. Όταν βρισκόμαστε σε νέο χώρο, έχουμε την τάση να τον γεμίζουμε συνεχώς με διακοσμητικά και έπιπλα. Αφήστε το χώρο να "αναπνεύσει" εφαρμόζοντας καλαίσθητη λιτότητα. Μοτίβα. Όταν επιλέγετε τα καλύμματα παραθύρων, τραπεζομάντηλα και υφάσματα επιπλώσεων, προτιμήστε να παραλείπετε τα σχέδια με πυκνή συγκέντρωση μοτίβου, βολάν και έντονα χαρακτηριστικά. Μη μένετε στην τιμή. Όταν αγοράζετε έπιπλα ή αξεσουάρ για το χώρο σας, μην δίνετε προτεραιότητα στη φθηνότερη λύση. Προτιμήστε να δώσετε βάση στην ποιότητα καθώς η αγορά των επίπλων σας πρόκειται για μία σημαντική επένδυση. Μικροαντικείμενα. Τα προσωπικά σας αντικείμενα ή αναμνειστικά, οι κορνίζες και τα μικρά αξεσουάρ, δεν είναι ότι καλύτερο για το χώρο. Όταν ο χώρος είναι κατακλυσμένος από τέτοιου είδους μικροαντικείμενα, αποπνέει την αίσθηση της ακαταστασίας. Η τηλεόραση δεν χρειάζεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο σας. Φροντίστε να διαμορφώσετε τα έπιπλα, με τρόπο που να αντικρίζουν τη θέα από το μπαλκόνι ή το τζάκι (εάν υπάρχει). Έπιπλα κολλημένα στους τοίχους. Δίνουν μια έντονα βαρετή εικόνα στο χώρο σας. Ο συγκεκριμένος τρόπος, μαρτυρά έλλειψη προσωπικής σφραγίδας και ένα απόλυτα προβλέψιμο αποτέλεσμα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να γεμίσετε το κενό μεταξύ των επίπλων με μαξιλάρια ή μοκέτες που θα ξεγελάνε το μάτι.

Διατηρήστε την προσωπικότητά σας. Το σπίτι είναι δικό σας και εάν δεν πρόκειται για ειδικό διακοσμητή, μην αφήσετε κανέναν να σας αλλάξει τη γνώμη. Ο,τι κι αν σας πουν φίλοι ή συγγενείς εμμείνετε στη θέση σας για τις επιλογές.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share