Πετάει συνέχεια το μάτι σου;

Δες τι μπορεί να έχεις

Η επαναλαμβανόμενη, ακούσια κίνηση των βλεφάρων ονομάζεται βλεφαρόσπασμος. Είναι αυτό που με απλά λόγια περιγράφουμε με την έκφραση «πετάει το μάτι μου». Μερικές φορές ο σπασμός είναι τόσο έντονος που το βλέφαρο κλείνει εντελώς για μερικά δευτερόλεπτα.
Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, η ακριβής αιτία του φαινομένου παραμένει άγνωστη, όμως οι παρακάτω παθήσεις συχνά προηγούνται του επαναλαμβανόμενου βλεφαρόσπασμου: 1. βλεφαρίτιδα (φλεγμονή του βλεφάρου)

2. ξηροφθαλμία

3. εντρόπιον (στροφή του βλεφάρου προς τα μέσα, με αποτέλεσμα να υπάρχει τριβή μεταξύ των βλεφαρίδων και του δέρματος με την επιφάνεια του ματιού)

4. φωτοευαισθησία

5. επιπεφυκίτιδα

6. τριχίαση (μη φυσιολογική ανάπτυξη των βλεφαρίδων, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν εσωτερικά στο μάτι)

7. ραγοειδίτιδα (φλεγμονή στο ραγοειδή χιτώνα του ματιού) Ακόμη και οι παραπάνω ήπιες παθήσεις και φλεγμονές πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, προκειμένου να αποφύγετε μελλοντικές επιπλοκές. Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν ο βλεφαρόσπασμος επιμένει για αρκετές ημέρες ή εβδομάδες, εάν το μάτι κλείνει εντελώς, εάν εκδηλώνονται σπασμοί και σε άλλα σημεία του προσώπου και αν το μάτι έχει κοκκινίσει, έχει πρηστεί ή δακρύζει συνεχώς.

onmed

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share