6+1 Κόλπα για να φτιάξεις αρωματικό χώρου χωρίς χημικά...

Γρήγορα! Η θεία

και η γιαγιά έρχονται σπίτι σου και πρέπει να το βρουν μαζεμένο, τακτοποιημένο, αλλά και να μυρίζει και φρεσκάδα! Φυσικά, δε γίνεται έτσι απροετοίμαστα το σπίτι να μυρίζει σαω ζαχαροπλαστείο ή κατάστημα ρούχων, ειδικά αν
δεν έχεις κάποιο εμπορικό αποσμητικό χώρου. Ή, έτσι νομίζεις! Εδώ θα βρεις μερικά κόλπα για να μυρίζει το σπίτι σου όμορφα, κάθε μέρα! Πως να φτιάξω με απλά υλικά φυσικό αποσμητικό χώρου; Αέριζε επαρκώς το σπίτι σου!

Η πιο εύκολη λύση για να μυρίσει όμορφα το σπίτι σου, είναι να ανοίξεις τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα σου. Εκτός του ότι ο ήλιος και το φρέσκο αεράκι σκοτώνουν τις μυρωδιές, απομακρύνουν και τα μικρόβια ή τη γύρη που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες και ιώσεις! Φρεσκάδα και μίνι απολύμανση, μαζί! Τρίψε κόκκους καφέ!

Αυτός, είναι ένας τρόπος για να μυρίσει όμορφα το σπίτι σου, σε δευτερόλεπτα! Άσε που, ο τριμμένος καφές έχει καλύτερη γεύση από τον τυποποιημένο και φαντάζομαι, πως η θεία Ιουλία και η γιαγιά Κούλα σίγουρα θα σου ζητήσουν, να πιουν ένα καφεδάκι! Αρωματικό σπιτικό σπρέυ χωρίς χημικά!

Ανέμειξε 12 σταγόνες από αρωματικό έλαιο λεβάντας ή ευκαλύπτου, με ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας. Τοποθέτησε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι-σπρέι(θα βρεις σε Jumbo και ΙΚΕΑ) και κάλυψε το μείγμα σου με αποσταγμένο νερό(επίσης θα βρεις στο Jumbo και σε βενζινάδικα). Ψέκασε το μείγμα στο αέρα, σε χαλιά ή σε υφάσματα και το σπίτι σου θα πάρει άρωμα φρεσκάδας, μονομιάς. Μάζεψε κουκουνάρια!

Βγες μια βόλτα και κόψε μερικά κουκουνάρια. Ξέπλυνε τα καλά για να φύγουν οι σκόνες και πιθανά ζουζούνια. Βάλτα σε ένα όμορφο πιάτο και ψέκασε τα με κολώνια ή ρίξε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου. Τα κουκουνάρια θα σου προσφέρουν ένα τέλειο, ζεστό decor και θα κάνουν το σπίτι σου να μυρίσει τέλεια. Αποξήρανε ευκάλυπτο!

Αγόρασε ένα ματσάκι ευκάλυπτο και αποξήρανε τον ή προμηθεύσου έτοιμο, αποξηραμένο ευκάλυπτο σε κλωνάρια!! Τοποθέτησε τα κλωνάρια σε ένα βαζάκι και το σπίτι θα μυρίζει(και θα δείχνει) πανέμορφα, για αρκετό διάστημα. Φτιάξε σπιτικό αρωματικό ποτπουρί!

Βάλε σε ένα κατσαρολάκι λεμόνι, δενδρολίβανο και βανίλια (σε σκόνη, στικς ή σε μορφή πάστας) και κάλυψε τα με νερό. Βράσε το παρασκεύασμα και τοποθέτησέ το σε ένα βαζάκι αποθήκευσης. Όταν θελήσεις να μυρίσει το σπίτι σου όμορφα, έχεις δύο εναλλακτικές. Η μία είναι, να το βάλεις να βράσει σε σιγανή φωτιά για καμιά ωρίτσα, ώστε να αρωματιστεί το σπίτι ή να το βάλεις σε φυσική συσκευή αρωματισμού που λειτουργεί με κεράκι. Το παρασκεύασμα διατηρείται στο ψυγείο για 1-2 εβδομάδες! Ζελέ με άρωμα!

Αν έχεις λίγο παραπάνω χρόνο, μπορείς να φτιάξεις και σπιτικό αρωματικό ζελέ! Θα χρειαστείς: 29γρ. ζελατίνης σε σκόνη, 2 κούπες νερό, 20-30 σταγόνες αιθερίου ελαίου, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και χρώματα ζαχαροπλαστικής(αν θέλεις και χρωματάκι). Αρχικά, θα βράσεις τη 1 κούπα νερό και θα λιώσεις μέσα τη ζελατίνη, πολύ καλά. Στη συνέχεια, θα προσθέσεις το αλάτι και τη 1 κούπα κρύο νερό. Σε ένα βάζο αποθήκευσης, ρίξε το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου και όποιο χρώμα ζαχαροπλαστικής προτιμάς. Ρίξε, από πάνω, το ζεστό μείγμα ζελατίνης στο βάζο και ανακάτεψε, μέχρι όλο το μείγμα να έχει ομοιόμορφο χρώμα. Άστο να κρυώσει χωρίς καπάκι και όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, τοποθέτησε το στο σαλόνι σου! Τέλειο!

Πηγή

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share