6 από τα πιο επικίνδυνα φαγητά του κόσμου!

Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο συναντάμε πολλές «λιχουδιές», που ενώ η κατανάλωσή τους κρύβει πολλούς κινδύνους, οι ντόπιοι αλλά και οι τουρίστες τούς αψηφούν. Ιδού, λοιπόν, μερικά φαγητά, τα οποία αν βρεθείς στις χώρες που θα τα προσφέρουν σκέψου το καλά πριν τα δοκιμάσεις…


Fugu: Το δηλητηριώδες ψάρι Είναι γνωστό ότι οι Ιάπωνες έχουν τα πρωτεία στην κατανάλωση ιδιαίτερων εδεσμάτων, που πολλοί από εμάς δεν θα πλησιάζαμε. Ξαφνιαζόμαστε για μια ακόμη φορά, λοιπόν, με τους πιο παράτολμους να δοκιμάζουν το διαβόητο ψάρι fugu, το οποίο αποτελεί εκλεκτό πιάτο της εγχώριας κουζίνας. Πρόκειται για ένα καθόλου αθώο έδεσμα, μιας και το εν λόγω ψάρι είναι δηλητηριώδες και περιέχει τοξικές ουσίες, που βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός του και που, αν δεν αφαιρεθούν προσεκτικά από ειδικά εκπαιδευμένους σεφ, γίνεται θανατηφόρο.

Sannakji: Το ζωντανό χταπόδι Πρόκειται για ένα από τα πιο τα πιο δημοφιλή πιάτα της κορεάτικης κουζίνας που ανήκει στην κατηγορία με τα hoe, δηλαδή ψάρια, θαλασσινά ή τύπους κρέατος που τρώγονται ωμά! Στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε νεαρό χταπόδι, που δεν τρώγεται απλά ωμό, αλλά όσο ακόμα είναι ζωντανό. Συνήθως πριν το σερβίρουν το κόβουν ζωντανό σε κομμάτια με ψαλίδι, το ραντίζουν με σησαμέλαιο, το πασπαλίζουν με σουσάμι και το σερβίρουν αμέσως, ενώ ακόμα τα πλοκάμια του κινούνται.

Cassava (Manioc): Η ρίζα με το υδροκυάνιο Θα καταναλώνατε ποτέ τρόφιμα πλούσια σε… υδροκυάνιο; Προφανώς και όχι. Στη νότια Αμερική όμως φαίνεται πως σκέφτονται κάπως διαφορετικά. Η ρίζα του φυτού Cassava έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ένα φυτοχημικό συστατικό, που μετατρέπεται σε υδροκυάνιο όταν καταναλωθεί ωμή, γι’ αυτό και η προετοιμασία της απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και συνήθως τρώγεται βραστή, τηγανητή, στον ατμό ή σαν πουρές.

Fesikh: Το ψάρι της Αιγύπτου Είναι ουσιαστικά ψάρι σε ζύμωση, που παρασκευάζεται στην Αίγυπτο με μια πολύ προσεγμένη διαδικασία, προκειμένου να καταναλωθεί την ημέρα ενός ανοιξιάτικου φεστιβάλ, του Shem-el Nessim, που διεξάγεται παραδοσιακά από την αρχαιότητα. Η διαδικασία προϋποθέτει σε πρώτη φάση αποξήρανση του ψαριού στον ήλιο, ενώ στη συνέχεια υπόκειται σε διαδικασία ζύμωσης που διαρκεί τουλάχιστον έναν χρόνο. Παρ’ όλο που έχουν αναφερθεί αρκετά περιστατικά δηλητηρίασης -ακόμα και θανάτων-, οι ντόπιοι συνεχίζουν αυτό που η παράδοση επιτάσσει…

Ackee: Το εξωτικό φρούτο της Τζαμάικα Το πεντανόστιμο τροπικό φρούτο που στην Τζαμάικα προτιμούν κατά κόρον είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο. Μπορεί να είναι πλούσιο σε διατροφικά στοιχεία, όπως βιταμίνες και πρωτεΐνες, όμως η κατανάλωσή του όταν ακόμα δεν έχει πλήρως ωριμάσει είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με μελέτες, σε αυτή την περίπτωση εμποδίζει την παραγωγή γλυκόζης από το συκώτι και μεταβάλλει απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα με όσα αυτά συνεπάγονται.

Ο τοξικός αφρικανικός βάτραχος Στην Αφρική ο βάτραχος είναι μια λιχουδιά που τιμούν δεόντως και μάλιστα ολόκληρο, όχι μόνο τα βατραχοπόδαρα, υπό ειδικές προϋποθέσεις. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το δέρμα και τα εντόσθια του συγκεκριμένου αμφίβιου περιέχουν ουσίες τοξικές για τον άνθρωπο, όμως, οι ντόπιοι θεωρούν ότι η κατανάλωσή του είναι ασφαλής αν γίνει την ανάλογη εποχή.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share