«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δε θα επηρεάσει μόνο την οικονομική πολιτική»

Οι εκλογές που κέρδισε το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ, επικεντρώνονται στην επίδραση που θα έχει το «Grexit» στις οικονομίες της ευρωζώνης.

Όπως υποστηρίζει το Business Insider του Bloomberg, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ…

θα έχει επιπτώσεις στην εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ειδικά σε σχέση με τη Ρωσία και τους γείτονές της.

Μία ματιά στο τι ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις της εξωτερικής πολιτικής σε σχέση με τη Ρωσία και τις Ανατολικές χώρες τους τελευταίους μήνες δείχνει προς τα πού πάει η κατάσταση.

Για παράδειγμα, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν κατά της συμφωνία με την Ουκρανία το Φθινόπωρο του 2014, την οποία στήριξε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών στο Στρασβούργο.

Επίσης, απείχαν από τις ψηφοφορίες για συνεργασία με τη Γεωργία και τη Μολδοβία.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκαν και σε άλλες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καλούσαν σε αύξηση των κυρώσεων στη Ρωσία, καταδικάζοντας τις κινήσεις της Μόσχας στην Ουκρανία, όπως την προσάρτιση της Κριμαίας και τις κινήσεις των αυτονομιστών στην περιοχή.

Το μεγάλο λοιπόν ερώτημα τώρα είναι, σύμφωνα με το Business Insider του Bloomberg, πώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα απαντήσει στις ευρωπαϊκές κυρώσεις που ήδη επέβαλε η Μόσχα. Στις αρνήσεις βίζας, στο πάγωμα περιουσιακών στοιχείων των Ουκρανών αυτονομιστών και άλλες.

Όπως επισημαίνει το δίκτυο, και οι 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να συμφωνήσουν αν οι κυρώσεις θα ανανεωθούν και κρίνοντας από τις πρόσφατες δηλώσεις του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα ίσως είναι πλέον έτοιμη να αλλάξει αυτή την πολιτική.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share