Ριζότο φούρνου με σάλτσα τυριού, κοτόπουλο και μπέικον

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι αυτό το πιάτο δεν είναι ότι καλύτερο για να... ξεκινήσετε δίαιτα αλλά είναι όμως πραγματικά απολαυστικό. Η σάλτσα με το τυρί τσένταρ είναι απλά μοναδική. Ταιριάζει επίσης με πολλά άλλα φαγητά όπως πατάτες τηγανητές, κοτόπουλο, μακαρόνια μέχρι και με ντορίτος. Απαραίτητο συστατικό για να πήξει είναι το αλεύρι. Το κοτόπουλο ολοκληρώνει το φαγητό δίνοντας του τις πολύτιμες πρωτεΐνες. Το μπέικον τέλος δεν μπορεί παρά από το να απογειώσει την γεύση.Ρύζι με σάλτσα τυριού, κοτόπουλο και μπέικον. Εύκολο και πεντανόστιμο!Υλικά250γρ. καπνιστό μπέικον4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι1 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ1-2 κουταλιές της σούπας ταμπάσκο2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο, σε κομμάτια4 φλιτζάνια λευκό ρύζι στον ατμό1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο τσένταρ ΕκτέλεσηΨήνουμε το μπέικον, το στραγγίζουμε και το βάζουμε στην άκρη. Κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας από το λίπος που άφησε στο τηγάνι.Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι και το πιπέρι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφρώδες.Σιγά-σιγά χτυπάμε ελαφρά μέσα τον ζωμό κοτόπουλου. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή και ανακατεύουμε τον ζωμό μέχρι να πήξει λίγο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή και ανακατεύουμε μέσα 1 1/2 φλιτζάνι τυρί. Ανακατεύουμε μέσα και το ταμπάσκο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει.Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το λίπος του μπέικον που έχουμε κρατήσει σε ένα τηγάνι ασφαλή για φούρνο. Ανακατεύουμε μέσα το μαγειρεμένο ρύζι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και την σάλτσα τυριού, ανακατεύοντας για να αναμειχθούν όλα καλά. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ, στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το μαγειρεμένο μπέικον. Βάζουμε το τηγάνι κάτω από το γκριλ του φούρνου για 3-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share