Στους δρόμους έβγαλαν οι αγρότες τα τρακτέρ για το ασφαλιστικό

Αγροτικές κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Θέση "μάχης" παίρνουν οι αγρότες αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους κι

ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκα σε κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.

Στους δρόμους βγήκαν την Παρασκευή αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Αργολίδα. Έκαναν κατάληψη στην εθνική οδό Άργους – Ναυπλίου, στο ύψος της Δαλαμανάρας, αποκλείοντας την κυκλοφορία μέχρι το απόγευμα. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται τόσο για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, όσο και για το φορολογία των αγροτών.

Ένταση στον Προμαχώνα

Περισσότερα από 500 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Λεύκωνα στις Σέρρες και στη συνέχεια στον Προμαχώνα, όπου επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Οι αγρότες έσπασαν, τελικά, τον αστυνομικό κλοιό και παρέταξαν τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά από το τελωνείο , που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα μετά τον κόμβο. Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, έχει, ήδη, προαναγγείλει νέο συλλαλητήριο στις 28 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Agrotica. Εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, δεν αποκλείουν νέα κάθοδο στην Αθήνα ενώ στο μεσοδιάστημα θα βγαίνουν στις πλατείες των χωριών με τα τρακτέρ τους.

Επί ποδός και στη Θεσσαλία

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι αγρότες-κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία, εν αναμονή της απόφασης, την προσεχή εβδομάδα, για τον ακριβή τρόπο δράσης.

Στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας έχουν, πάντως, παραταχθεί περισσότερα από 600 τρακτέρ κι ακολουθούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι σε Λάρισα, Τρίκαλα και Μαγνησία.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share