Αυτοί είναι οι τρεις τζιχαντιστές που αναζητούν στην Τουρκία

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία Φόβοι για νέα χτυπήματα του ISIS. Δείτε τον καμικάζι μια ημέρα πριν ανατιναχτεί στην Κωνσταντινούπολη. Μεγάλο ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η τουρκική αστυνομία προκειμένου να συλλάβει τους άλλους τρεις φερόμενους ως

τζιχαντιστές που θέλουν να αιματοκυλίσουν την Τουρκία, μετά την αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης.

Οι αρχές αναζητούν τους Χατζί Αλί Ντουμάζ, με το κωδικό όνομα, Μερβάν, τον Σαβάς Γιλντίζ, με το κωδικό όνομα Εμπού Τζιχάτ, και τον Γιουνούς Ντουρμάζ, με τα κωδικά ονόματα Αμπντουλλατίφ Εφέ ή Κίτρινο Δελφίνι (από το όνομά του Γιουνούς, που σημαίνει δελφίνι στα τουρκικά) ή Μοχάμεντ Άλι.Η αστυνομία μάλιστα έχει δημοσιεύσει και φωτογραφίες τους. Ο Σαβάς Γιλντίζ μάλιστα εθεάθη στις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του φιλο-κουρδικού κόμματος HDP στα Άδανα και τη Μερσίνα το Μάιο του 2015. Σε άλλες φωτογραφίες όμως φαίνεται να συμμετέχει σε διαδήλωση του HDP, κρατώντας μία σημαία του κόμματος. Εν τω μεταξύ, σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα εμφανίζεται ο καμικάζι του Πέρα, μία ημέρα πριν φτάσει στην Κωνσταντινούπολη, σε σταθμό λεωφορείων στο Αντί-γιαμάν να αγοράζει εισιτήριο για την Πόλη. Μάλιστα, υπό τον φόβο νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων

οι τουρκικές αρχές ανέβαλαν χθες τη διεξαγωγή του ντέρμπι μεταξύ Γαλατάσαράϊ – Φενέρμπαχτσε. Πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών έλεγαν ότι το Ισλαμικό Κράτος θα χτυπούσε μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα με καμικάζι.Το σχέδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ», ήταν ο καμικάζι, που θα βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο, ανάμεσα στους φιλάθλους, μετά το τέλος του αγώνα να αρχίσει να πυροβολεί τυχαία με όπλα προκαλώντας χάος, όπως έγινε στο Παρίσι. Ταξιδιωτική οδηγία και από Ιράν για την Τουρκία Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τους φόβους για νέες επιθέσεις και η ιρανική πρεσβεία στην Άγκυρα εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία, συστήνοντας στους Ιρανούς τουρίστες να μη συχνάζουν σε πολυπληθή μέρη. Ένταση στις σχέσεις Βελγίου – Τουρκίας Έντονα ενοχλημένη εμφανίζεται η Άγκυρα από τη σκηνή που έστησε το ΡΚΚ στις Βρυξέλλες. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς, χαρακτήρισε απαράδεκτο να ανοίξει σκηνή στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η «τρομοκρατική οργάνωση» και δήλωσε πως πρέπει να απομακρυνθεί αμέσως. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι άρχισαν να εκτίθενται πάλι σύμβολα της οργάνωσης και φωτογραφίες των «τρομοκρατών», στη σκηνή που είχε αδειάσει νωρίτερα, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη ενέργεια δεν έχει καμία σχέση με την ελευθερία έκφρασης, συγκέντρωσης και διαδήλωσης, ενώ υπογράμμισε πως η Τουρκία προσμένει από το Βέλγιο να μην επιτρέψει δραστηριότητες της οργάνωσης στη χώρα.Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να γίνεται διάκριση μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων και ότι δεν είναι σωστό να εφαρμόζεται πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών.Από την άλλη κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και ο πρέσβης του Βελγίου στην Άγκυρα για να του εκφραστεί η διαμαρτυρία της Τουρκίας σε ό,τι αφορά το γεγονός με τη σκηνή έξω από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την ημέρα της συνόδου για το προσφυγικό. Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα παραδοθεί στην τρομοκρατία Από την πλευρά του, πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να παραδοθεί στην τρομοκρατία.«Δεν θα απομακρυνθούμε από τους στόχους μας ως έθνος και ως χώρα και δεν θα χάσουμε το όραμά μας. Με τη βοήθεια του θεού, θα νικήσουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από αυτές, προστατεύοντας την ενότητα και ομόνοια του έθνους και το μέλλον του κράτους» είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι οι τρομοκράτες θέλουν να παρασύρουν σε φόβο και απαισιοδοξία τους ανθρώπους, αλλά δεν υπάρχει καμία οργάνωση που πέτυχε τον σκοπό της με τέτοιες επιθέσεις.Ο Ερντογάν άσκησε κριτική για άλλη μια φορά εναντίον της κυβέρνησης του Βελγίου που επέτρεψε στην τρομοκρατική οργάνωση να στήσει σκηνή στις Βρυξέλλες.

Ο Τούρκος πρόεδρος διερωτήθηκε γιατί σιωπούν αυτοί που ξεσηκώνουν όλον τον κόσμο όταν συμβαίνει κάποια τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, όταν οι ίδιες επιθέσεις γίνονται στην Κων/λη και την Άγκυρα, τονίζοντας πως δεν συνάδει με τη φιλία να επιτρέπεται να κυματίζει το ‘κουρέλι’ της ‘τρομοκρατικής οργάνωσης’ στις Βρυξέλλες.«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους φίλους που στάθηκαν στο πλευρό μας στις δύσκολες αυτές μέρες. Δεν θα ξεχάσουμε βέβαια και αυτούς που στήριζαν τα όπλα που στράφηκαν εναντίον μας», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος αντιδρώντας στη βελγική διοίκηση που επιτρέπει τις ενέργειες αυτές παρόλο που η ΕΕ έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική την συγκεκριμένη οργάνωση.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share