Στην Ιαπωνία η νέα τρέλα στο σούσι είναι το… μωσαϊκό! Τι σημαίνει αυτό; Απλώς οι μπουκιές του σούσι τοποθετούνται η μία δίπλα στην άλλη σε ένα ξύλινο “κάδρο” και στο σύνολό τους μοιάζουν σαν ένα μικρό εδώδιμο έργο τέχνης.
Πολλά εστιατόρια στο Τόκιο εμφανίζουν παρόμοιες πιατέλες και συναγωνίζονται στον σχεδιασμό και στην επιλογή των χρωμάτων ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούν. “Η εμφάνιση ενός πιάτου παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην απόλαυση ενός γεύματος. Το σούσι είναι αγαπημένο έδεσμα στην Ιαπωνία αλλά και στον κόσμο και φροντίζουμε να το παρουσιάσουμε με τρόπο διαφορετικό έτσι ώστε να αρέσει και στο μάτι εκτός από τη γεύση”, αναφέρει υπέυθυνος εστιατορίου για την νέα αγάπη των Ιαπώνων…
Via
Via