Αυτές είναι οι καλύτερες καθαρτικές τροφές

Μαγιά Μπύρας

Η μαγιά της μπύρας είναι μια φυσική καθαρτική τροφή, γιατί είναι τόσο πλούσια σε βιταμίνες Β. Πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιά, την καλύτερη σε γεύση που υπάρχει στην αγορά, σ’ όλους τους χυμούς φρούτων, στο τοματόζουμο, γάλα και άλλα τέτοιου είδους αναψυκτικά. Να
την χρησιμοποιείς καθημερινά. Μαύρη Μελάσα

Μαύρη μελάσα είναι ένα από τα πιο θαυμάσια φυσικά καθαρτικά όλων των εποχών, όπως το ήξεραν οι γιαγιάδες μας. Τροφές με θειάφι

Το θειάφι το παίρνουμε από τα τρυφερά ραπανάκια, το σέλινο, τις πράσινες πιπεριές και τις μελάσες, τις πιο σκούρες που μπορείς να αγοράσεις, οι οποίες μπορούν να αναμιχθούν με όλα τα είδη τροφών και να χρησιμοποιηθούν στη θέση της άδειας κούφιας ζάχαρης.

Το μέλι είναι μια άλλη φυσική καθαρτική τροφή

Είναι τόσο μαλακτική, που οι παιδίατροι το συνιστούν για τα μωρά παιδιά· ένας ενδιαφέρων συνδυασμός από μέλι και μελάσες, μισά – μισά δίνει και βιταμίνες και σίδηρο. Χιλιάδες μαθητές μου χρησιμοποιούν με ενθουσιασμό αυτόν το συνδυασμό μελιού – μελάσας για οτιδήποτε θέλουν να γλυκάνουν. Γιαούρτι

Το γιαούρτι, εκτός του ότι είναι μια εύγεστη τροφή, βοηθά επίσης στις περιπτώσεις ανώμαλων κενώσεων. Τα βακτηρίδια, στο γάλα που έχει υποστεί ζύμωση, χρησιμοποιούν τη ζάχαρη που υπάρχει σ’ αυτό και την μετατρέπουν σε ωφέλιμο γαλακτικό οξύ. Η ζάχαρη του γάλακτος βοηθά επίσης να κάνουμε μαλακά και πολλά περιττώματα, που περνούν από τα έντερα με μεγάλη ευκολία. Τα φιλικά βακτηρίδια του γιαουρτιού, επίσης, συνθέτουν τις βιταμίνες Β, τόσο σημαντικές για καλή κένωση.

Φύτρο Σταριού

Το φύτρο σιταριού είναι το πιο πολύτιμο απ’ όλα τα δημητριακά για τις βιταμίνες του και τις πρωτεΐνες που περιέχει και είναι, επίσης, μια θαυμάσια φυσική μαλακτική τροφή. Όταν χρησιμοποιείς το φρέσκο και ζωτικό είδος που υπάρχει διαθέσιμο στο κατάστημα τροφίμων υγείας, δηλ. ζωντανό φύτρο σιταριού, ρίξε μπόλικο επάνω στο πρωινό δημητριακό σου ή μέσα στο χυμό φρούτων, διότι αποτελεί ένα θαυμάσιο υποκινητή των τεμπέλικων εντέρων.

Αλατούχο Νερό

Αλατονχο Νερό για Γρήγορη Ενέργεια. Για αποδοτική γρήγορη ενέργεια συνιστάται από το δρ. Β. Μακόλλουμ του νοσοκομείου Τζωνς Χόπκινς και επίσης από το γιατρό Βίκτορα Χέιζερ, συγγραφέα του βιβλίου «Οδύσσεια ενός Αμερικανού Γιατρού» τα εξής: Απλώς πρόσθεσε δύο γεμάτες κουταλιές του γλυκού αλάτι σ’ ένα κιλό (περίπου) ζεστού νερού και πιες το όλο με άδειο στομάχι νωρίς το πρωί. Σε 30 λεπτά περίπου θα έρθει σαν αποτέλεσμα μια πλούσια κένωση. Θα πρέπει να μη φας τίποτε (δηλ. πρωινό) έως ότου γίνει η κένωση.

Για πιο ευχάριστη γεύση και γρήγορη απόδοση πολλοί από τους μαθητές μου βάζουν αλάτι λαχανικών. Όταν αυτό το είδος του καθαρτικού παίρνεται κάπου – κάπου, είναι ακίνδυνο και πολλοί άνθρωποι το ευγνωμονούν. Πάντως δε θα πρέπει να παίρνεται τακτικά, γιατί οι βιταμίνες που είναι διαλυτές στο νερό, φεύγουν κι αυτές μαζί με τα περιττώματα.

Σημείωση: Προτιμήστε φυσικό θαλασσινό αλάτι ή αλάτι Ιμαλαίων

Πηγή

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share