Κάντε υπέροχα νύχια χωρίς να ξοδευτείτε

Όταν πρόκειται για την περιποίηση των νυχιών και της επιδερμίδας στα δάχτυλα, κάθε γυναίκα προσέχει ιδιαίτερα, αφού... τα χέρια είναι μονίμως εκτεθειμένα τόσο στις κακουχίες της καθημερινότητας, όσο και στα βλέμματα των
αγνώστων που μπορούν να κάνουν μια γυναίκα να γεμίζει αυτοπεποίθηση.Για να το πετύχει όμως αυτό, οφείλει να ξέρει το πώς πρέπει να περιποιείται τα νύχια της, ώστε να μην την... απογοητεύσουν ποτέ.

Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές του onmed, για να περιποιηθείτε με τον καλύτερο τρόπο τα νύχια σας, χωρίς να επισκεφτείτε κάποιο σαλόνι ομορφιάς:Τα τέλεια νύχια θέλουν σωστή προετοιμασία: Όσο και να ανυπομονείτε να δοκιμάσετε το καινούργιο χρώμα στα νύχια σας, φροντίστε πρώτα να τα έχετε καθαρίσει καλά. Ακριβώς όπως δεν θα βάζατε μεικάπ σε βρώμικο πρόσωπο, έτσι και με τα νύχια: αν δεν τα καθαρίστε καλά, το βερνίκι θα αφήσει σημάδια από σκόνη ή άλλα σωματίδια και δεν θα κρατήσει για την ίδια χρονική περίοδο.

Σωστό λιμάρισμα: Κάντε το με υπομονή. Αν κάνετε βιαστικές κινήσεις μπορεί να τραυματίσετε το δέρμα κοντά στα νύχια και αν αφήσετε σημάδι. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να μην λιμάρετε όλα τα νύχια ομοιόμορφα. Μην ξεχνάτε να λιμάρετε τα νύχια σας μόνο όταν είναι εντελώς στεγνά. Αποφύγετε τις μεταλλικές λίμες και προτιμήστε εκείνες που είναι φτιαγμένες από σμυριδόπετρα (στην αγγλική γραφή στην ετικέτα λέγεται "emery").

 Επίσης, μην ξεχνάτε να λιμάρετε πάντα προς μία κατεύθυνση. Αν κάνετε κινήσεις μπρος-πίσω, τότε αδυνατίζετε το νύχι και μπορεί να δημιουργήσετε παρανυχίδες.Μην δαγκώνετε ή κόβετε τα πετσάκια γύρω από το νύχι: Αν τα πετσάκια είναι σκληρά, μπορείτε να τα μαλακώσετε με μια κρέμα ή λίγο ελαιόλαδο. Αποφύγετε πάντως να τα κόψετε: εξυπηρετούν ένα σκοπό και αυτός είναι να προστατεύουν τα νύχια και την ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω από αυτά, από σκόνες που μπορεί να μπουν από το πλάι.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share