Πεντανόστιμα γλυκά με μπανάνα: 5 συνταγές που θα σας κάνουν να παραμιλάτε…

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουμε “κόλλημα” με τα σοκολατένια γλυκά, ωστόσο η μπανάνα είναι ένα φρούτο που όταν μετατρέπεται σε επιδόρπιο αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Διαλέξαμε γλυκά με μπανάνα που θα δώσουν
μια νόστιμη εναλλακτική στο οικογενειακό τραπέζι και που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν με την τέλεια γεύση τους!

Pancakes με μπανάνα και σιρόπι σοκολάτας Υλικά:

Για τα pancakes:

3/4 φλυτζ. γάλα

2 κ.σ βούτυρο λιωμένο

1 αυγό

1 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ ζάχαρη

1/2 κ.γ αλάτι Επίσης:

2-3 μπανάνες, κομμένες κομματάκια

250 ml νερό

200 γρ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

100 γρ. κακάο σε σκόνη

1 φακελάκι βανίλια

Eκτέλεση:

Για να φτιάξετε τα pancakes: Χτυπάτε ελαφρά το αυγό με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν, ζάχαρη και αλάτι και τα προσθέτετε στο πρώτο μείγμα. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα, χωρίς να το απλώσετε. Το ψήνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσουν να φαίνονται τρυπούλες πάνω στην ζύμη το γυρίζετε και από την άλλη με μία σπάτουλα μέχρι να πάρει χρώμα. Για κάθε pancake που κάνετε βουτυρώνετε πάντα ελαφρά το τηγάνι. Μόλις ψηθεί το pancake, προσθέτετε τις κομμένες μπανάνες.

Για το σιρόπι σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό, το αλάτι και την βανίλια να βράσουν. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε την σκόνη κακάο και ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα, σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Σερβίρετε τα puncakes με κανέλα και περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας.

Συνταγή: roulita82.blogspot.gr

Γρήγορο μπανόφι Υλικά:

4 μπανάνες

400 γρ. μπισκότο digestive

200 γρ. βούτυρο

120 γρ. ζάχαρη άχνη

250 ml. κρέμα γάλακτος φυτική

Εκτέλεση:

Αρχικά θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα. Παράλληλα λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Έπειτα ενσωματώνετε το βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύετε.

Στρώνετε σε ένα πυρέξ και πιέζετε με ένα κουτάλι για να απλωθεί. Για να κάνετε την κρέμα καραμέλας, βάζετε σε ένα τηγάνι την ζάχαρη και το νερό ώστε να κάνετε μια ελαφριά καραμέλα. Αφού κρυώσει λίγο, ανακατεύετε με το γιαούρτι και την βανίλια.

Αδειάζετε την κρέμα καραμέλας πάνω από τη βάση μπισκότων και στρώνετε τις μπανάνες που έχετε κόψει σε ροδέλες. Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από τις μπανάνες. Πασπαλίζετε με τρίμμα σοκολάτας. Έτοιμο!

Συνταγή: antenna.gr

Κέικ μπανάνας με κανέλα και καρύδια Υλικά:

130 γρ. βούτυρο

180 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη

350 γρ. λιωμένες ώριμες μπανάνες

2 αυγά

1 φακελάκι βανίλια ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. τριμμένη κανέλα

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ κ.γ. μαγειρική σόδα

3 κ.σ. ζεστό γάλα

Καρύδια

Εκτέλεση:

Αλείφετε με το βούτυρο μία μακρόστενη φόρμα κέικ. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε τις μπανάνες, τα αυγά, τη βανίλια, την κανέλα και μία πρέζα αλάτι και χτυπάτε το μείγμα καλά. Κοσκινίζετε το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο μείγμα. Αναμειγνύετε τη σόδα με το γάλα και τα ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύετε καλά.

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180C για 50΄περίπου, ώσπου το ψωμί να κάνει κρούστα στην επιφάνεια και η μύτη του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή. Το αναποδογυρίζετε σε σχάρα για να κρυώσει. Πασπαλίζετε με καρύδια.

Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο, σκέτο ή φρυγανισμένο και αλειμμένο με βούτυρο, προσθέτοντας μικρά κομμάτια μπανάνας ή με την αγαπημένη σας μαρμελάδα. Ιδανικό, για ένα υγιεινό πρωινό ή κολατσιό.

Συνταγή: toarkoudi.gr

Κρέπες με μπανάνα, πραλίνα και μπισκότο Υλικά:

Για τις κρέπες:

1/4 κ.γ. αλάτι

6-7 κ.γ. λιωμένο βούτυρο

Λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γάλακτος

4 μεγάλα αυγά

2 1/2 κούπες γάλα

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:

1 πακέτο μπισκότα θρυμματισμενα στο μπλέντερ

150 γρ. πραλίνα φουντουκιού

1/2 κιλό μπανάνες

Εκτέλεση:

Για τις κρέπες: Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.

Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα, το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολύ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος. Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσών και γεμίστε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα. Το χύνετε στο κέντρο του τηγανιού και γυρνάτε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να πάει το μείγμα παντού. Η κρέπα δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή. Γυρίστε προσεκτικά μόλις ροδίσει.

Για τη γέμιση: Σε μια μεγάλη πιατέλα βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει την κρέπα. Φτιάχνετε όσες κρέπες θέλετε, φροντίζοντας ανάμεσα τους να υπάρχει πάντα ένα φύλλο αλουμινόχαρτο.

Ζεσταίνετε τη πραλίνα φουντουκιού ελαφρά στον φούρνο μικροκυμάτων, και αλείφετε με 2 κουταλιές της σούπας πραλίνα κάθε κρέπα. Κόβετε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και φροντίζετε ώστε πάνω στις κρέπες να μην είναι η μια πάνω στην άλλη. Πασπαλίζετε με μπισκότο. Διπλώνετε στην μέση και μετά στο πλάι ώστε να έχετε ένα τρίγωνο.

Συνταγή: sidagi.gr

Μuffins με μπανάνα, σταφίδες και καρύδια Υλικά:

200 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα

3 μπανάνες πολτοποιημένες σε πουρέ

200 γρ. Χωριό βιολογικό βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 αυγά

300 γρ. αλεύρι μαλακό

15 γρ. μπέικιν πάουντερ

5 γρ. κανέλα, σκόνη

3 γρ. αλάτι

50 ml. ρούμι μαύρο

50 γρ. σταφίδα μαύρη

80 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα

Βούτυρο και αλεύρι για την προετοιμασίας της φόρμας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα «στερεά» υλικά – αλεύρι – μπέικιν πάουντερ- κανέλα και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα, στην μεγάλη ταχύτητα τα αυγά και μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάτε το μίξερ και καθαρίζετε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Γυρίζετε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε τα «στερεά» υλικά λίγα – λίγα, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μείγμα σταδιακά πριν προσθέσετε την επόμενη δόση. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα, αλλά όχι παραπάνω.

Σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε το ρούμι, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Μεταφέρετε το μείγμα κουταλιά – κουταλιά σε ταψί πασπαλισμένo με αλεύρι και σχηματίζετε τα muffins. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 20 περίπου λεπτά.

Βγάζετε την φόρμα από τον φούρνο και αφήνετε τα muffins, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο από την μια πλευρά και στην συνέχεια τα αναποδογυρίζετε πάνω σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Συνταγή: minervahorio.gr

Πηγή

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share