Γιατί οι μεγαλύτερες γυναίκες προτιμούν τους μικρότερους άνδρες;

Μπορεί οι απανταχού διάσημες του Χόλιγουντ να μην κρύβουν τις αδυναμίες τους στους μικρότερους άνδρες, με κυριότερη εκπρόσωπο την Σαμάνθα της τηλεοπτικής σειράς Sex and the City, αλλά φαίνεται πως όλο και περισσότερο κοινές θνητές έχουν


τις ίδιες προτιμήσεις. Πλέον και με την επιστημονική βούλα απεδείχθη ότι τα ίδια γονίδια που σπρώχνουν τους άντρες στις αγκαλιές πολύ νεότερων είναι τα ίδια που ανάβουν το πράσινο φως και στις γυναίκες να κάνουν. Έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν σε εννιακόσιες γυναίκες και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal Personality and Individual Differences, απέδειξε ότι οι γυναίκες επιλέγουν μικρότερους άνδρες όχι μόνο για το σεξ, αλλά γιατί έχουν την ανάγκη της τεκνοποίησης με ένα σύντροφο ο οποίος θα έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση! Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας καθηγητή Ντέιβιντ Μπας, συγγραφέα του βιβλίου The Evolution of Desire: Strategies of Human Mating (Η εξέλιξη της επιθυμίας: οι στρατηγικές του ανθρώπινου ζευγαρώματος), «τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι γυναίκες των οποίων η γονιμότητα σιγά σιγά φθίνει είναι εκείνες που έχουν πιο ισχυρό κίνητρο και πιο έντονη σεξουαλική συμπεριφορά σε σχέση με όσες εξακολουθούν να είναι πολύ γόνιμες. Τα συμπεράσματα αυτά υποστηρίζουν ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι το βιολογικό ρολόι επηρεάζει την ψυχολογία των γυναικών προσπαθώντας να διευκολύνει τη σύλληψη, πριν να κλείσει για πάντα το... παράθυρο των πιθανοτήτων τους».

Από την πλευρά της η ειδική σε θέματα σεξ και συγγραφέας βιβλίων όπως είναι το Sinful Sex: The Uninhibited Guide to Erotic Pleasure (Αμαρτωλό σεξ: ο απελευθερωμένος οδηγός της ερωτικής ευχαρίστησης, εκδ. Robson Books) συμφωνεί ότι οι γυναίκες μετά τα σαράντα ξαφνικά απελευθερώνονται και επιθυμούν περισσότερο από ποτέ να διασκεδάσουν. Σε αυτή την ηλικία είναι σεξουαλικά έμπειρες, δεν κουβαλούν πια τις αναστολές των νεότερων κοριτσιών, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα επίπεδα της γονιμότητάς τους έχουν αρχίσει να πέφτουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος σύμφωνα με το iatropedia, και η κλινική ψυχολόγος δρα Ντορέλ Φιλίπ, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι γυναίκες σήμερα συμπεριφέρονται όπως οι άντρες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πιο δυναμικές και ισχυρές από ποτέ, εξασκούν το δικαίωμα της επιλογής αναζητώντας μικρότερους και πιο ενθουσιώδεις άντρες που θα φέρουν φρέσκο αέρα στη ζωή τους. Απαρνιούνται τους ρόλους που είχαν παλιά, φαίνονται και λειτουργούν σαν νεότερες. Και κατέληξε επισημαίνοντας πως γι’ αυτό και πολύ συχνά αποφασίζουν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα: στην επισημοποίηση της σχέσης τους με έναν μικρότερο, ακόμα και αν αυτές είναι σαράντα και ο σύντροφός τους είκοσι οχτώ.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share