Έτσι θα αποφύγετε όλους τους ερεθισμούς από τις μάσκαρες

Η μάσκαρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καλλυντικά στο γυναικείο νεσεσέρ, καθώς κάνει το βλέμμα σαγηνευτικό και τονίζει τα μάτια... Ωστόσο, για τις γυναίκες με ευαίσθητα μάτια η μάσκαρα, σύμφωνα με το onmed, αποτελεί... απαγορευμένο
καρπό, αφού συχνά προκαλεί φαγούρα, κοκκίνισμα ή τσούξιμο.

Εάν έχετε και εσείς ευαίσθητα μάτια, δείτε μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βάλετε με ασφάλεια τη μάσκαρα στη ζωή σας.

- Κάντε δοκιμαστικό τεστ

Πριν εφαρμόσετε τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες, τεστάρετε το προϊόν στο χέρι σας. Βουτήξτε μια μπατονέτα στη μάσκαρα και απλώστε το προϊόν εσωτερικά επάνω στο βραχίονα. Καλύψτε με ένα αυτοκόλλητο επίθεμα και δείτε αν έχει εμφανιστεί ερεθισμός μέχρι το βράδυ. Η αντίδραση της επιδερμίδας στο προϊόν είναι ενδεικτική για πιθανές ευαισθησίες των ματιών.

- Προτιμήστε κάτι απλό

Οι καινούργιες μάσκαρες ενισχύονται με δεκάδες συστατικά για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αυτό όμως σημαίνει ότι είναι περισσότερες οι πιθανότητες κάποιο από αυτά να ερεθίσει τα μάτια. Όσο πιο... παραδοσιακή η μάσκαρα, δηλαδή όσο λιγότερα τα συστατικά της, τόσο πιο ασφαλής θα είναι για τα μάτια σας.

- Μείνετε στο κλασικό μαύρο

Οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες μάσκαρες με χρώμα είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμό στα ευαίσθητα μάτια. Όπως το μικρό μαύρο φόρεμα, έτσι και η μαύρη μάσκαρα αποτελούν σταθερές αξίες για κάθε γυναίκα!

- Αποφύγετε την αδιάβροχη μάσκαρα

Ρισκάρετε μια αναπάντεχη... συγκίνηση για το καλό των ματιών σας! Η αδιάβροχη μάσκαρα «αντιστέκεται» περισσότερο στις λοσιόν καθαρισμού, άρα χρειάζεται περισσότερο ή πιο επίμονο τρίψιμο για να φύγει και κατ’ επέκταση είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν ερεθισμοί.

- Εφαρμόστε σοφά

Αποφύγετε να εφαρμόζετε τη μάσκαρα πολύ κοντά στο μάτι. Το ίδιο ισχύει βέβαια για όλα τα καλλυντικά.

- Μην ξεχνάτε να πετάξετε τη μάσκαρα

Καλό είναι να αλλάζετε μάσκαρα κάθε τρεις μήνες περίπου, καθώς συσσωρεύονται με τον καιρό βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις στα μάτια.

Πηγή

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share