10 απλοί τρόποι για να προστατευθείτε από τον καρκίνο!

Σίγουρα η γυμναστική βοηθά σε μεγάλο βαθμό στην απομάκρυνση του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου, καθώς συμβάλλει στον έλεγχο των φλεγμονών και των επιπέδων των

ορμονών, ενισχύοντας, παράλληλα, το
ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, οι πιο γυμνασμένοι άντρες έχουν 68% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα και 38% λιγότερες πιθανότητες καρκίνο του παχέος εντέρου. Ωστόσο, υπάρχουν κ άλλα πράγματα, που μειώνουν τον κίνδυνο. Δείτε 9 απλούς τρόπους για να προστατευθείτε απ τν καρκίνο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα αντίστοιχων επιστημονικών ερευνών: 

Φροντίστε να κοιμάστε καλά! Έρευνα της ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν κατέδειξε ότι όσοι ροχαλίζουν διατρέχουν σχεδόν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει κάποιος από καρκίνο. Παράλληλα, η υπνική άπνοια μειώνει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, με αποτέλεσμα να είναι δυνατόν υπάρχοντες όγκους να αναπτύξουν νέα αιμοφόρα αγγεία. Φάτε καρύδια! Μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι τρία καρύδια καθημερινά ενισχύσουν τα επίπεδα σεληνίου στον οργανισμό, μειώνοντας κατά 48% τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Προσοχή στα τηγανητά! Σύμφωνα με μελέτη του Ερευνητικού Κέντρου για τον Καρκίνο, στο Σιάτλ, όσοι άνδρες καταναλώνουν τηγανητά και γλυκά τύπου ντόνατ περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, διατρέχουν κατά 37% αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη. 

Πίνετε χυμό από ρόδι! Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν διαπίστωσαν ότι ο χυμός από το ρόδι ανακόπτει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα. Επίσης, άλλη έρευνα έχει δείξει ότι καθυστερεί τον καρκίνο του προστάτη κ σταθεροποιεί τα επίπεδα του PSA σε άνδρες που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο. Αυξήστε την πρόσληψη σε βιταμίνη D! Σύμφωνα με δημοσίευση στο επιστημονικό έντυπο «American Journal of Clinical Nutrition», όσοι προσλαμβάνουν μέσω της διατροφής τους αρκετές ποσότητες βιταμίνης D καθημερινά παρουσιάζουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου κατά 77%. Μην ξεχνάτε να κάνετε εξετάσεις! Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, αν όλοι οι άνθρωποι άνω των 50 υποβάλλονταν

σε τακτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, το 60% των θανάτων από τη νόσο θα μπορούσε να αποφευχθεί. Φάτε μούρα! Συμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Rutgers, μειώνει τις προκαρκινικές αλλοιώσεις στο έντερο, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του παχέος εντέρου, καθώς είναι πλούσιο σε πτεροστιλβένη. 

Στραφείτε σε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες! Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Clinical Nutrition» έδειξε ότι μία διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μειώνει έως και 19% τον κίνδυνο για καρκίνο του νεφρού. Οι φυτικές ίνες μπλοκάρουν τις καρκινογόνες τοξίνες και δν τους επιτρέψουν να φτάσουν στο έντερο και τα νεφρά. Σηκωθείτε από τον καναπέ! Περίπου 92.000 περιπτώσεις καρκίνου ετησίως πυροδοτούνται από την καθιστική ζωή, όπως προέκυψε από τα συμπεράσματα μελέτης του Αμερικανικού Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share