Γαλλία: Δεν υπάρχει κίνδυνος για ολικό μπλακ άουτ στη Γαλλία αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση

Γαλλία: Δεν υπάρχει κίνδυνος για ολικό μπλακ άουτ στη Γαλλία αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση, σύμφωνα με τη εταίρα διαχείρισης του δικτύου RTE 

Δεν υπάρχει κίνδυνος για ολικό μπλακ άουτ στη Γαλλία φέτος τον χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν κάποιες διακοπές στην ηλεκτροδότηση κατά την κορύφωση της ζήτησης, όπως ανέφερε σήμερα ο διαχειριστής δικτύου ηλεκτροδότησης RTE.

Ο RTE ανέφερε ότι η μείωση της εθνικής κατανάλωσης ηλεκτρισμού κατά 1-5% στα περισσότερα σενάρια και έως 15% στο πιο ακραίο σενάριο έλλειψης αερίου και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών θα μπορούσε να βοηθήσει να αποτραπεί μια κρίση.

Προσέθεσε ότι θα είναι σε επαγρύπνηση για να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά από τον Νοέμβριο, ή και νωρίτερα εάν χρειαστεί. Το RTE συνήθως ξεκινά αρχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις του χειμώνα τον Ιανουάριο.

Οι κίνδυνοι στην προμήθεια είναι ιδιαιτέρως υψηλοί μεταξύ του Νοεμβρίου και του Ιανουαρίου αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν δύσκολες καταστάσεις τον Οκτώβριο, τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, σύμφωνα με το RTE

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share