Η συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα Ναντ – Ολυμπιακός

 Πρεμιέρα στους ομίλους του UEFA Europa League έχει ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (8/9, 22.00, Cosmote TV, επίσημος τηλεοπτικός συνεργάτης της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ) απέναντι στη Ναντ, εκτός έδρας.

Στη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση μίλησαν ο προπονητής της ομάδας μας Κάρλος Κορμπεράν και ο ποδοσφαιριστής Παπέ Αμπού Σισέ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παπέ Αμπού Σισέ:

Τι να περιμένουμε από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των ομίλων και ποια είναι τα στοιχεία της Ναντ τα οποία θα πρέπει να προσέξετε;
Να τονίσουμε πως η Ναντ είναι μία δυνατή ομάδα και συμπαγής, η οποία έχει δυνατά σημεία. Μπορεί στο πρωτάθλημα να μην είναι στις υψηλές θέσεις όμως είναι δύο εντελώς διαφορετικές διοργανώσεις και γνωρίζουμε πως είναι μία ομάδα η οποία θα τα δώσει όλα μέχρι το τέλος.

Ποια είναι τα στοιχεία τα οποία θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα;
Θα πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Έχουμε παίκτες έμπειρους οι οποίοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στη διοργάνωση και πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Πως νιώθεις που επιστρέφεις να αγωνιστείς στη Γαλλία, όπου έχεις παίξει ξανά εδώ.
Είναι ιδιαίτερο για εμένα που θα αγωνιστώ στη Γαλλία γιατί έχω οικογένεια εδώ αλλά και φίλους, είναι πράγματι μία σημαντική χώρα για εμένα. Όμως σε επαγγελματικό επίπεδο είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά που έχω να κάνω και να αγωνιστώ όπως πρέπει για τον Ολυμπιακό.

Γνωρίζεις καλά το γαλλικό πρωτάθλημα καθώς έχεις αγωνιστεί εδώ, ποιες είναι οι διαφορές με το ελληνικό;
Υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα, στη Γαλλία το ποδόσφαιρο είναι γρήγορο, ενώ στην Ελλάδα είναι λίγο πιο σκληρό το παιχνίδι, επίσης στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τόσο γνωστές ομάδες ωστόσο για εμάς είναι πάντα δύσκολα τα ματς γιατί όποια ομάδα αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό θέλει να κερδίζει και έτσι για εμάς είναι πιο δύσκολα τα παιχνίδια και σκληρά. Σαν συμπέρασμα για τον αυριανό αγώνα, θα είναι ένα ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες έτοιμες και προετοιμασμένες ανάλογα στο ίδιο επίπεδο και οι δύο γιατί είναι μαθημένες να τα δίνουν όλα.

Η συνέντευξη Τύπου του Κάρλος Κορμπεράν:

Προηγήθηκε ένα περίπλοκο καλοκαίρι, με πολλές υποχρεώσεις και αλλαγές. Πόσο διαφορετικό θα περιμένουμε τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των ομίλων σε σχέση με τα προκριματικά;
Προφανώς αυτό που όλοι ξέρετε είναι ότι όλοι έχουμε δουλέψει πολύ για να βρεθούμε σε αυτή τη φάση. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που παλεύει για να βρίσκεται στους ομίλους. Είμαστε όλοι έτοιμοι. Το αυριανό παιχνίδι και τη φάση των ομίλων την βλέπουμε ως την ευκαιρία μας να αποδείξουμε ότι θέλαμε να βρεθούμε σε αυτή τη φάση των ομίλων. Δουλέψαμε πολύ για να τα καταφέρουμε και δουλέψαμε για να δείξουμε για ποιο λόγο βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση. Μας αρέσει να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη.

Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να προετοιμάσετε το παιχνίδι με τις προσθήκες των νέων ποδοσφαιριστών; Κι επίσης ποιο πιστεύετε ότι είναι το κλειδί για να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός;
Αύριο είναι ένα παιχνίδι απαιτητικό και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να το κερδίσεις, όντας μόνο καλός στην επίθεση ή μόνο καλός στην άμυνα. Αυτό απαιτεί να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση και συμπαγείς ανασταλτικά και να ελέγξουμε και άλλα κομμάτια του παιχνιδιού, όπως η τακτική και ο συναισθηματικός έλεγχος.

Τι σημαίνει η απουσία του Εμβιλά, γιατί πρόκειται για έναν παίκτη aggressive που χρειάζεται σε τέτοια παιχνίδια. Έχετε καταλήξει στον αντικαταστάτη του;
Σημαίνει ότι αύριο πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και με την απουσία του Εμβιλά. Αντί για πρόβλημα να το δούμε ως κίνητρο, ώστε να αποδείξουμε ότι αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο, θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν στηριζόμαστε σε έναν παίκτη, να το δούμε σαν πρόκληση και στοίχημα για να κερδίσουμε. Θα πρέπει να μας γεμίζει κίνητρο.

Ο προπονητής της Ναντ δήλωσε ότι είναι φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά πρόκειται για έναν όμιλο που είναι ανοικτός.
Είναι ένας όμιλος με τέσσερις ισάξιες ομάδες που μπορούν να συμβούν τα πάντα. Σχετικά με το πρώτο μέρος της τοποθέτησης, δεν θα συμφωνήσω. Δεν υπάρχουν φαβορί σε αυτό το επίπεδο. Υπάρχουν δύο ομάδες που θα παλέψουν πολύ για να δείξουν στον αγωνιστικό χώρο ποια ομάδα μπορεί να κερδίσει. Κανένας δεν μπορεί να εννοήσει ότι σε αυτό το επίπεδο μία ομάδα έχει οποιοδήποτε πλεονέκτημα απέναντι σε μία άλλη ομάδα.

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share