Ο Μπραντ Πιτ έγινε… γλύπτης – Η πρώτη του έκθεση σε γκαλερί της Φινλανδίας

Ο Μπραντ Πίτ αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στη γλυπτική, κάνοντας ένα διάλειμμα από την

ηθοποιία

O Mπραντ Πιτ εμφανίστηκε μαζί με τον Αυστραλό μουσικό Nικ Κέιβ και τον Βρετανό γλύπτη Tόμας Χάουζεγκο για να αποκαλύψει την πρώτη του δημόσια έκθεση τέχνης. Ο αστέρας του Χόλιγουντ αποκάλυψε τα γλυπτά του σε ένα μουσείο τέχνης στο Τάμπερε της Φινλανδίας, σε μία απροσδόκητη έκπληξη για τη σκανδιναβική χώρα.

Είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός αστέρας του κινηματογράφου και «σε μεγάλο βαθμό αυτοδίδακτος» παρουσίασε τα γλυπτά του στο κοινό, δήλωσε το Μουσείο Τέχνης Sara Hildén. Τα γλυπτά του Πιτ αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο τον 58χρονο ηθοποιό το Σάββατο στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης έκθεσης του Βρετανού καλλιτέχνη Tόμας Χάουζεγκο, μαζί με μια σειρά κεραμικών του Αυστραλού μουσικού Nικ Κέιβ.

«Για τον Nικ και εμένα, αυτός είναι ένας νέος κόσμος και η πρώτη μας είσοδος. Αισθάνομαι πολύ ωραία», είπε ο Πιτ στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο Yle στην τελετή έναρξης. Τα εννέα έργα του Πιτ στην παράσταση περιλαμβάνουν ένα χυτευμένο γύψινο πάνελ «που απεικονίζει μια πυρομαχία» και μια σειρά από γλυπτά σιλικόνης σε σχήμα σπιτιού που το καθένα έχει δεχθεί πυρά με διαφορετικό εύρος πυρομαχικών.

«Για μένα έχει να κάνει με τον αυτοστοχασμό. Έχει να κάνει με το πού έχω κάνει λάθος στις σχέσεις μου, πού έχω κάνει λάθος, πού είμαι συνένοχος», είπε ο Πιτ στα εγκαίνια. «Για μένα, γεννήθηκε από την ιδιοκτησία αυτού που αποκαλώ ριζοσπαστική απογραφή του εαυτού μου, να είμαι πραγματικά βάναυσα ειλικρινής μαζί μου και να λαμβάνω υπόψη αυτούς που μπορεί να έχω πληγώσει, στιγμές που μόλις έκανα λάθος».

Ο ηθοποιός φέρεται να άρχισε την περιπέτεια της αγγειοπλαστικής μετά το διαζύγιό του με την Αντζελίνα Τζολί, περνώντας έως και 15 ώρες την ημέρα στο στούντιο του Χάουζεγκο στο Λος Άντζελες το 2017.Τον Αύγουστο είπε στο GQ ότι θεωρούσε την ενασχόλησή του με την κεραμική όχι τέχνη, αλλά ως ένα «σόλο, πολύ ήσυχο, πολύ απτό είδος αθλήματος».

Η απροσδόκητη επίσκεψη του Πιτ ξάφνιασε τη σκανδιναβική χώρα, καθώς η συμμετοχή του στην έκθεση δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. «Με αυτή την έννοια είναι συναρπαστικό και υπέροχο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η επικεφαλής επιμελήτρια Sarianne Soikkonen. Πρόσθεσε ότι η απόφαση του Βρετανού εικαστικού να συμπεριλάβει τους φίλους του στην έκθεσή του διαμορφώθηκε από την πανδημία και τα «γεγονότα στην προσωπική ζωή του».

Εκτός από τη φιλοξενία των γλυπτών του Πιτ για πρώτη φορά, η έκθεση τέχνης είναι το εκθεσιακό ντεμπούτο του Χάουζεγκο στις σκανδιναβικές χώρες και η πρώτη έκθεση κεραμικής του Κέιβ.

Ο μουσικός, ο οποίος σπούδασε ζωγραφική στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Caulfield στη Μελβούρνη πριν ασχοληθεί με τη μουσική, δημιούργησε 17 ζωγραφισμένα στο χέρι κεραμικά ειδώλια που απεικονίζουν «τη ζωή του Διαβόλου σε 17 σταθμούς». Αποτυπώνουν το ενδιαφέρον του για τα ειδώλια του βικτωριανού Staffordshire Flatback, των οποίων είναι συλλέκτης.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share