Μητσοτάκης: «Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα»

«Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ», τόνισε ο

πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσαν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο» και πως η Ελλάδα θα κάνει ο,τι μπορεί για να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες υπογραμμίζοντας τις άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας πως «θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση».

Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η οποία και θα μεταδοθεί στη 01:00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει αναφορά στις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στην ενεργειακή κρίση.

«Είμαστε όλοι ενωμένοι στο θέμα της στήριξης της Ουκρανίας ώστε να μπορεί να αμυνθεί σε κάθε κίνηση επιθετικότητας που παραβιάζει τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν φαίνεται να εξελίσσεται όπως τον είχε σχεδιάσει ο Πούτιν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ για τα ενεργειακά σημείωσε: «Θα εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μετά την άρνηση που προέβαλε η Κομισιόν – κατά την έκτακτη Σύνοδο – ως προς την επιβολή του ανώτατου ορίου. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Χρειαζόμαστε μια πιο δραστική παρέμβαση σύμφωνα με την οποία θα μπει ανώτατο όριο στον δείκτη TTF».


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share