Βρετανία: Ο Κάρολος βγάζει στο «σφυρί»14 άλογα της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄πουλά μερικά από τα άλογα κούρσας που κληρονόμησε από τη μητέρα του, σε δημοπρασία καθαρόαιμων ίππων

Η βασίλισσα Ελισάβετ της υπήρξε δεινή εκτροφέας αλόγων ιπποδρομιών καθώς και φανατική και ικανότατη ιππέας. Ο οίκος δημοπρασιών Tattersalls στο Newmarket επιβεβαίωσε ότι 14 από τα «καθαρόαιμα άλογα» της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ βγαίνουν στο σφυρί σήμερα Δευτέρα (24/10).

Ανάμεσά τους ο Just Fine, που εκπαιδεύτηκε από τον Sir Michael Stoute, ο οποίος επέβλεψε περισσότερους από 100 βασιλικούς νικητές, και ο Love Affairs. Ο εκπρόσωπος του Tattersall, Τζίμι Τζορτζ, δήλωσε: «Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Κάθε χρόνο πουλούσαν άλογα. Η βασίλισσα είχε δικές της φοράδες, τις εξέτρεφε και τις πουλούσε. Δεν μπορούσε να τις κρατήσει όλες»

Η βασίλισσα συνέχισε να ιππεύει άλογα μέχρι τα 90 της. Ο Τζορτζ είπε ότι η πώληση των αλόγων της Βασίλισσας δεν συμβόλιζε το τέλος της σύνδεσης του βασιλικού σπιτιού με τους αγώνες. «Κάθε χρόνο οι ιδιοκτήτες πουλάνε. Η Αυτού Μεγαλειότητα απλώς κάνει αυτό που κάνουν οι ιδιοκτήτες»

Η Βασίλισσα κληρονόμησε από τον πατέρα της, τον Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’, το Royal Stud, ένα κέντρο εκτροφής αλόγων ιπποδρομιών στο Σάντριγχαμ όπου «μεγάλωσαν» πολλοί από τους νικητές.

Ο διευθυντής αγώνων Τζον Γουόρεν είπε προηγουμένως ότι για την Ελισάβετ τα άλογα ήταν μια «τεράστια απόδραση» από άλλα καθήκοντα και η υποστήριξή της ήταν μια σημαντική ώθηση για τους βρετανικούς αγώνες. «Είμαι βέβαιος ότι αν η βασίλισσα δεν είχε εκτραφεί να γίνει μονάρχης, θα είχε βρει ένα επάγγελμα σχετικό με τα άλογα. Ήταν απλώς στο DNA της» είπε.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share