Τζίνα Ντέιβις: Όταν απέρριψε τον Τζακ Νίκολσον – Η «θεϊκή» ατάκα

Η Τζίνα Ντέιβις είχε καταφέρει να απορρίψει ευγενικά…τις ερωτικές προτάσεις του Τζακ Νίκολσον τη δεκαετία του ’80 μετά από την πολύτιμη συμβουλή του…

Ντάστιν Χόφμαν

Η Τζίνα Ντέιβις περιέγραψε λεπτομερώς την εποχή που φέρεται να είχε «κλείσει την πόρτα» στις σεξουαλικές προτάσεις του Τζακ Νίκολσον, επικαλούμενη τις συμβουλές που είχε λάβει από τον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «Toύτσι», Ντάστιν Χόφμαν.

Η βραβευμένη με Όσκαρ, 66χρονη ηθοποιός είπε σε συνέντευξή της στο περιοδικό New Yorker ότι έμαθε πολλά από τον Χόφμαν, 85 ετών, όταν βρέθηκε απέναντι από τον βετεράνο σταρ του κινηματογράφου στη ρομαντική κωμωδία του 1982.

Εκτός από την πρότασή του να «διαβάσει πολλά βιβλία», ο Χόφμαν είχε συστήσει στη Τζίνα Ντέιβις να απομακρύνει τους υπερβολικά «ένθερμους» άντρες του κλάδου λέγοντας: «Λοιπόν, είσαι πολύ ελκυστικός. Θα ήθελα πολύ, αλλά θα κατέστρεφε τη σεξουαλική ένταση μεταξύ μας».

Αυτή η συμβουλή την «έσωσε» εξομολογήθηκε στο περιοδικό. Ο Νίκολσον φέρεται να είχε ρωτήσει τη Τζίνα Ντέιβις από το τηλέφωνο: «Πότε θα συμβεί;» Η Ντέιβις ήταν μοντέλο εσωρούχων της Victoria’s Secret που ζούσε στη Νέα Υόρκη και προσπαθούσε να ασχοληθεί με την υποκριτική όταν απέκτησε τον ρόλο της ‘Ειπριλ Πέιτζ στο φιλμ «Τούτσι»

Λίγο μετά την κυκλοφορία της ταινίας, είπε ότι ο ατζέντης της στο μόντελινγκ την πήγε μαζί με «μερικές άλλες ηθοποιούς-μοντέλα στο Χόλιγουντ για να συναντήσουν τους σκηνοθέτες κάστινγκ». Η Ντέιβις φέρεται να του απάντησε: «Έχω την αίσθηση ότι θα συνεργαστούμε κάποια στιγμή στο μέλλον και θα το μισούσα αν είχα καταστρέψει τη σεξουαλική ένταση μεταξύ μας».

Η Ντέιβις είπε ότι ο ατζέντης της «έτυχε να γνωρίζει» τον Νίκολσον, 85 ετών, ο οποίος «δειπνούσε» με την εκκολαπτόμενη σταρ και τις συνομήλικές της «κάθε βράδυ». Μια μέρα, θυμάται η Ντέιβις, «υπήρχε ένα σημείωμα κάτω από την πόρτα που έλεγε: «Παρακαλώ καλέστε τον Τζακ Νίκολσον σε αυτόν τον αριθμό».

Είπε ότι δεν μπορούσε να το «πιστέψει» και τηλεφώνησε ενθουσιασμένη στο διάσημο πρωταγωνιστή. «Είπα λοιπόν: Γεια σας, κύριε Νίκολσον. Είμαι η Τζίνα, το μοντέλο. Μου τηλεφωνήσατε;» Μου είπε, «Γεια, Τζίνα. Πότε θα γίνει;» ισχυρίστηκε, λέγοντας οτι το ερώτημα την αιφνιδίασε.

«Σκέφτηκα :Ωχ, όχι! Γιατί δεν συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο για αυτό;» είπε στο New Yorker. «Αλλά ήρθε αμέσως στο μυαλό μου τι να πω: «Ε, Τζακ, θα ήθελα πολύ. Είσαι πολύ ελκυστικός. Αλλά έχω την αίσθηση ότι θα συνεργαστούμε κάποια στιγμή στο μέλλον και θα μισούσα να είχα καταστρέψει τη σεξουαλική ένταση μεταξύ μας».

Ο Νίκολσον είπε τοτε «Πώς το σκέφτηκες αυτό;» θυμάται η ηθοποιός. «Έτσι λειτούργησε». Το περιστατικό για το οποίο μίλησε για πρώτη φορά η Ντέιβις το 2014, περιλαμβάνεται μεταξύ πολλών άλλων στο βιβλίο της που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Dying of Politeness: A Memoir».

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share