ΗΠΑ: Ένας νεκρός και πολλοί αγνοούμενοι ο απολογισμός ανεμοστρόβιλων

ΗΠΑ: Θύμα των έντονων καιρικών φαινομένων ένας 90χρονος άνδρας ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι

Ισχυροί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, δηλάδη Οκλαχομα, Τέξας και Άρκανσας αφήνοντας στο πέρασμά τους έναν νεκρό και αρκετούς αγνοούμενους σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης.

Στην κομητεία Μακ Κέρτεν, στη νότια Οκλαχόμα, τα βίαια καιρικά φαινόμενα σκότωσαν έναν 90χρονο άνδρα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας Κέβιν Στιτ, ο οποίος κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές.

Αρκετοί άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο τον οποίο επικαλούνται αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν επίσης το ‘Αρκανσο και το Τέξας, όπου 50 κατοικίες υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Λαμάρ.

Κάνοντας λόγο για δέκα ανθρώπους που εισήχθησαν στο νοσοκομείο, δύο από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, οι υπηρεσίες του σερίφη ανέφεραν σε ανακοίνωση στο Facebook ότι «δεν υπήρχαν νεκροί επί του παρόντος».

Στην Οκλαχόμα, ομάδες διάσωσης κατευθύνονται προς την πόλη Άινταμπελ, που έχει περίπου 7.000 κατοίκους, η οποία φαίνεται να έχει πληγεί ιδιαιτέρως, έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης Κέβιν Στιτ. Στην πόλη μεταφέρονται ηλεκτρικές γεννήτριες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πλήττονται τακτικά από ανεμοστρόβιλους, κατά μέσο όρο σχεδόν 1.300 ετησίως, με τους περισσότερους να σημειώνονται την άνοιξη.

Τον Δεκέμβριο του 2021, δεκάδες από αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε πέντε Πολιτείες των κεντρικών ΗΠΑ, κυρίως στο δυτικό Κεντάκι, και άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 79 νεκρούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share